Α.Τσαπέκος: Κύριο πρόταγμα η ασφάλεια για το εμβόλιο κατά του Covid 19

Την άποψη ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός μπορεί να γίνει και από τα Φαρμακεία με πιστοποίηση βάσει Νόμου κατέθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Αλέκος Τσαπέκος. Ερωτηθείς για το εμβόλιο κατά του Covid 19 υποστήριξε ότι στις αρχές του χρόνου προβλέπεται να διατίθεται το εμβόλιο.

Α.Τσαπέκος: Κύριο πρόταγμα η ασφάλεια για το εμβόλιο κατά του Covid 19«Θα πρέπει να τηρηθούν μέτρα προστασίας και για τον φαρμακοποιό και για τον επισκέπτη» σημείωσε και προέτρεψε τους υπευθύνους να δουν πόση χρησιμότητα έχει στο σύστημα το δίκτυο των Φαρμακείων την ώρα που για να πάει κανείς στο Νοσοκομείο ή κάπου αλλού για να κάνει το εμβόλιο είναι πρόβλημα. «Ανοίγουμε μια πόρτα χρησιμότητας και λέμε στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας: «Αξιολογήστε τη δουλειά μας και αξιοποίηστέ μας με κάτι που συμφέρει πρώτα τον ασθενή και μετά την Ασφάλεια χωρίς υπερβολές στην κοστολόγηση.»» Σχολιάζοντας δε την κυκλοφορία του εμβολίου και την χορήγησή του στους πολίτες σημείωσε πως εκείνο που πρώτα προέχει είναι να είναι ασφαλές πρώτα και αποτελεσματικό.«Αν τα δύο αυτά δεν τηρούνται, δεν κάνουμε τίποτα.» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: « Προς το Δεκέμβριο περιμένουμε την πρώτη φουρνιά των εμβολίων, θα πρέπει να είμαστε προβληματισμένοι. Λυπάμαι που το λέω, αλλά συρρικνώθηκε η όλη διαδικασία της παρασκευής του εμβολίου και έγιναν κάποιες δουλειές πιο εσπευσμένα. Τα μηνύματα από τις Εταιρίες είναι καλά, οι δοκιμές που γίνονται σε υγιείς ανθρώπους έχουν καλά αποτελέσματα.»

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κος Τσαπέκος η Πανδημία θα πρέπει κάποια στιγμή να τερματιστεί. «Εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους. Θα ψήφιζα υπέρ της συρρίκνωσης αυτής της διαδικασίας εύρεσης, παραγωγής και κυκλοφορίας του εμβολίου, έγιναν κάποιες εσπευσμένες κινήσεις, θεωρώ, όμως, ότι πρέπει να υπάρχει μια χρυσή τομή, μέσα στα πλαίσια αυτά, περπατώντας με κάποια ασφάλεια σχετική, καλό είναι να μικρύνουμε το χρόνο. Αν το αφήναμε να πάει στα οκτώ ή στα δέκα χρόνια, όπως κάποια εμβόλια χρειάστηκαν στο παρελθόν, τα πράγματα θα ήταν πολύ άσχημα.»

Φώτο: Ο κος Αλέκος Τσαπέκος με την συνάδελφό του φαρμακοποιό Άσπα Τσιρλιάγκου ρεπορτάζ –κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος