Συνεχίζεται η διαδικασία των συζητήσεων για την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, τον μεγάλο στόχο που έχει θέσει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, που δεν είναι άλλος από το να φέρει κοντά παραγωγούς και επιχειρηματίες, οι οποίοι θα καταστρώσουν ένα πλάνο καλλιέργειας και παραγωγής προϊόντων, τα οποία θα ενσωματώνονται στα μενού των Μονάδων Εστίασης-ταβέρνες-, στα Ξενοδοχεία, αλλά και σε σημεία πώλησης.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Βασίλης Δελησταμάτης, σκοπός είναι να αναθερμανθεί η παραγωγή, σε κατευθυνόμενους κλάδους, οι οποίοι θα προκύψουν από τις συζητήσεις των δύο πλευρών. Οι συζητήσεις φυσικά περιλαμβάνουν και την μεταποίηση των προϊόντων αυτών.
«Με αυτόν τον τρόπο και αναδεικνύουμε τα τοπικά μας προϊόντα, συνεχίζουμε την παραγωγή, βοηθούμε στη διάθεση των προϊόντων, ενισχύουμε την τοπική εφοδιαστική αλυσίδα και φυσικά αναδεικνύουμε και την γαστρονομική μας ταυτότητα ως περιοχή. Μέχρι στιγμής έχουμε φτάσει στο 50% του στόχου με τις συζητήσεις και το σχεδιασμό. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από πλευράς των παραγωγών και των επαγγελματιών, που γιατί όχι να συμπεριλάβει και τον Άρτο. Να παράγουμε εδώ μαλακό σιτάρι, το οποίο θα προορίζεται για Παρασκευή ψωμιού Ελληνικού και με τη βούλα των αλεύρων και όχι ξένα άλευρα. Καλούμε όσους επιθυμούν να συμβάλουν σε αυτή την αναδιοργάνωση του πρωτογενούς τομέα με βασικούς κρίκους στην αλυσίδα της τοπικής οικονομίας, της αυτάρκειας και του τουρισμού. Τα βήματα γίνονται και πρέπει να γίνουν σωστά για να μπουν τα θεμέλια και να στηριχθεί αυτό το οικοδόμημα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Δελησταμάτης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος