Αιμοδότες Ιάσμου: Στόχος τα 1.000 ενεργά μέλη από 380

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ιάσμου και Περιφερείας, «Η Ελπίδα», την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων.

Αιμοδότες Ιάσμου: Στόχος τα 1.000 ενεργά μέλη από 380

Αιμοδότες Ιάσμου: Στόχος τα 1.000 ενεργά μέλη από 380
Στον αριθμό των 380 ενεργών μελών φτάνει το δυναμικό του και ο στόχος είναι φτάσει τα 1.000 άτομα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χαράλαμπος Σαχουλίδης, πιστεύει πως ο στόχος αυτός είναι εφικτός, καθώς στις 4 Εθελοντικές Αιμοδοσίες που διοργανώνει ο Σύλλογος, συνεχώς προστίθενται νέα μέλη και μάλιστα νέοι ηλικιακά άνθρωποι.
Μάλιστα ανακοίνωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, πως οι δύο πρώτες εθελοντικές αιμοδοσίες έχουν ορισθεί για τις 3 Μαρτίου και για τις 14 Απριλίου, ημέρα Κυριακή.
Ωστόσο, ο κ. Σαχουλίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός των «ψεύτικων ειδήσεων» που διακινούνται στο διαδίκτυο για ανάγκες αίματος και αιμοπεταλίων, είτε από υπερβολικό ενδιαφέρον, γίνεται αναπαραγωγή, χωρίς να ελέγχεται η ημερομηνία, που μπορεί να είναι από παλιά.
«Όταν προκύπτει ανάγκη για αιμοπετάλια ή αίμα, ο πρώτος που το γνωρίζει είναι το οικείο Νοσοκομείο, καθώς εκεί έχει καταγραφεί η ανάγκη. Από τους πρώτους μετά που γνωρίζουν την ανάγκη και την ανακοινώνουν είναι οι οργανωμένοι σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών. Οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να κατευθυνθούν οι άνθρωποι εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη», υπογράμμισε ο κ. Σαχουλίδης.
Ο κ. Σαχουλίδης στάθηκε στο τελευταίο περιστατικό που διακινήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, για ένα παιδάκι από την Καβάλα, που χρειαζόταν αιμοπετάλια, για το οποίο αποδείχθηκε πως ήταν μάλλον αναπαραγωγή παλιότερης ανάρτησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος