Αντισφαίριση με αμαξίδιο στην Κομοτηνή

Τους αθλητές με αναπηρία που ασχολούνται με το άθλημα της αντισφαίρισης με αμαξίδιο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι κάτοικοι της περιοχής χάρη στην πρωτοβουλία των υπευθύνων του ΠΕΡΠΑΤΩ που φιλοξένησε στις εγκαταστάσείς του την αποστολή της Εθνικής Ομάδας.

«Είναι στόχος της Ομοσπονδίας να μπορέσουμε να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε το άθλημα » δήλωσε ο κος Μιχάλης Ραγκούσης, πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Ηρόδικος» και εξήγησε ότι αυτή η προσπάθεια γίνεται σε συνδυασμό με μια εξωστρέφεια προς την περιφέρεια και την επαρχεία, ώστε πολλά άτομα με αναπηρία, που δεν ασχολούνται τώρα με τον αθλητισμό, να ασχοληθούν, να ακολουθήσουν το παράδειγμα των αθλητών.

Αντισφαίριση με αμαξίδιο στην Κομοτηνή«Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, τόσο από ΑμεΑ, όσο και από τους υπολοίπους. Ειδικά ενδιαφέρον από τα μικρά παιδιά που γνώρισαν το άθλημα εκ των έσω. Η κοινωνία αγκαλιάζει αυτού του είδους τις εκδηλώσεις .» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Ραγκούσης.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Κόντο , Ομοσπονδιακός Προπονητής στο τένις με αμαξίδιο, πρώτη φορά σε ένα τριήμερο camp προπόνησης συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι αθλητές. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και του χρόνου. «Θέλουμε να κάνουμε τρία ή τέσσερα τέτοιου είδους camp με σκοπό να γίνει το άθλημα γνωστό.» δήλωσε ο κος Κόντος τονίζοντας πως οι αθλητές μπορούν έτσι να γίνουν καλύτεροι, να ανέβουν στην παγκόσμια κατάταξη ακόμη περισσότερο και γιατί όχι να κερδίσουν κάποιο μετάλλιο.

Αντισφαίριση με αμαξίδιο στην ΚομοτηνήΤο άθλημα της αντισφαίρισης με αμαξίδιο ξεκίνησε το 1999 επίσημα στη χώρα μας. «Το 2004 είχαμε μια εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και μετά σε όλες τις Ολυμπιάδες. Είναι αρκετά δύσκολο άθλημα με μεγάλο ανταγωνισμό. Η παγκόσμια κατάταξη έχει 500 αθλητές.» εξηγεί ο Ομοσπονδιακός προπονητής σημειώνοντας ότι το άθλημα προσφέρει μια αυτονομία. «Ο αθλητής εκτός από το να παίζει χρησιμοποιεί και το αγωνιστικό του αμαξίδιο. Γυμνάζεται, γίνεται αυτόνομος, ταξιδεύει παντού, γνωρίζει άλλο κόσμο, κοινωνικοποιείται και αθλείται πάνω από όλα.» Όνειρο της Ομοσπονδίας είναι να αρχίσουν και οι μικροί σε ηλικία αθλητές να συμμετέχουν ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα junior.
Φώτο: Στιγμιότυπο από την προπόνηση των αθλητών ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος