Απάντηση Ν. Χαρδαλιά στον Δ. Χαρίτου για το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών

Απάντηση Ν. Χαρδαλιά στον Δ. Χαρίτου για το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών
Ο κος Δημήτρης Χαρίτου

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιάς, απάντησε στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου για την “ανάγκη να ανοίξουν άμεσα οι πύλες εισόδου των συνοριακών σταθμών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ώστε να μην προκληθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα στον τουρισμό.”, όπως ο βουλευτής τόνιζε στο κείμενο της ερώτησής του

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός αναφέρει ότι:
“Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου και σε ό,τι μας αφορά, σας γνωρίζουμε ότι -εξαιρουμένων δύο ειδικών περιπτώσεων (Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης και Καστανιές Ορεστιάδας)- ουδέποτε ανεστάλη η λειτουργία των θεσμοθετημένων συνοριακών σημείων διέλευσης που βρίσκονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο δε τρόπος λειτουργίας τους προσαρμόστηκε στην κείμενη νομοθεσία, προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Περαιτέρω, δυνάμει της υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 45237 από 15-07-2020 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. Β’ – 2874) αποφασίστηκε η επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, για το χρονικό διάστημα από 15.7.2020 έως και 31.7.2020, ενώ με την υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 45231 από 15-07-2020 (Φ.Ε.Κ. Β’ – 2868) ομοία, αποφασίστηκε η επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού συνδέσεων με την Τουρκία, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σουηδία, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Ως εκ τούτου, τα διαλαμβανόμενα στη εν θέματι ερώτηση ζητήματα, ρυθμίστηκαν με διατάξεις των ανωτέρω Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος