Αυτοαπομόνωση και μαζικοί έλεγχοι – Χρηματοδότηση Δήμων για τεστ απόρων

Αυτοαπομόνωση και μαζικοί έλεγχοι – Χρηματοδότηση Δήμων για τεστ απόρωνΝα αυτοαπομονωθούν οι άνω των 65 ετών συμπολίτες μας για το επόμενο δεκαήμερο ζήτησε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, Κώστας Χαριτόπουλος.

Η επιδημία έχει “περάσει” πλέον στους ενήλικες και στους άνω των 65 ετών, αλλά και στους νέους. Χρειάζεται σωστή εφαρμογή της μάσκας, αποστάσεις και πλύσιμο χεριών. «Η μετάδοση γίνεται από τα σταγονίδια ομιλίας των ανθρώπων κατά 90% και στη Ροδόπη και αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να συνεχίσει η διενέργεια των ελέγχων, οργανωμένα με ραντεβού και όχι να περιμένουν οι άνθρωποι σε τριπλές σειρές, με τον κίνδυνο να κολλήσουν από τους διπλανούς τους», είπε ο κ. Χαριτόπουλος.

Αυτοαπομόνωση και μαζικοί έλεγχοι – Χρηματοδότηση Δήμων για τεστ απόρωνΑπό την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Ξάνθης, Τάσος Καραδέδος, συμφώνησε με την αυτοαπομόνωση των ατόμων άνω των 65 ετών. Ζήτησε και τη συνδρομή των Δήμων, για την χρηματοδότηση διενέργειας ελέγχων σε απόρους. Η καλύτερη μέρα της διενέργειας του τεστ είναι η 4η με 5η μέρα από την επαφή με κάποιον που είναι θετικός στον κορονοϊό.

Οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Ροδόπης και Ξάνθης κάλεσαν τους πολίτες να είναι τριπλά προσεκτικοί, προκειμένου το επόμενο δεκαήμερο να μειωθούν οι θετικές διαγνώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δε θα αντέξει και κανείς δε θα ήθελε εικόνες με ανθρώπους να μη μπορούν να νοσηλευθούν, όπως έγινε στην Ιταλία, και να χάνουν τη ζωή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος