Χατζηγκενές Ιρφάν: Αναγκαία η παρουσία ασθενοφόρου με οδηγό και πλήρωμα στον ορεινό όγκο

Την ανάγκη κάλυψης του ορεινού όγκου με ασθενοφόρο, 24 ώρες το 24ωρο, με οδηγό και πλήρες πλήρωμα επεσήμανε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης, ο κος Χατζηγκενές Ιρφάν.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (10-6-2022) αρκετά συχνά ορεσίβιοι κάτοικοι, αλλά και από άλλα απομακρυσμένα σημεία της ΠΕ είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν τους ασθενείς τους στο νοσοκομείο κάνοντας χρήση των δικών τους οχημάτων, ακόμη και όταν η εικόνα των ασθενών είναι τέτοια που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα το επέτρεπε.

«Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει με τις ευθύνες να βαραίνουν τόσο το Υπουργείο Υγείας, όσο και την Περιφέρεια αν.Μ.Θ.» είπε ο κος Χατζηγκενές Ιρφάν. Παράλληλα, σημείωσε ότι η διοικήτρια του Νοσοκομείου της Ξάνθης καταβάλλει προσπάθειες, ωστόσο, οι λύσεις που δίνονται είναι προσωρινές.
Παράλληλα, έθεσε το θέμα της λειτουργίας Πυροσβεστικού Κλιμακίου, πλήρως στελεχωμένου, σε μόνιμη βάση στα ορεινά της περιοχής, ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος στην προσέγγιση του πεδίου. Είναι, είπε ο κος Χατζηγκενές Ιρφάν, τέτοια η μορφολογία του εδάφους, που μια πυρκαγιά σε μια δύσβατη χαράδρα δύσκολα αντιμετωπίζεται, αν η πρόσβαση δεν είναι άμεση είπε ο κος Χατζηγκενές.
Καταθέτοντας τον προβληματισμό του σημείωσε, ότι και τα δύο αιτήματα τα έχει θέσει στο παρελθόν στις συνεδριάσεις του Π/Σ αν.Μ.Θ., ζητώντας την αντιμετώπισή τους. Τέλος, στάθηκε και στο θέμα της κατάστασης του οδοστρώματος στον ορεινό όγκο ζητώντας παρεμβάσεις για την επούλωση των όποιων φθορών, αλλά και την κατασκευή νέας οδικής χάραξης-σύνδεσης, όπου απαιτείται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος