Δ. Αυγέρη: Κριτική στην κυβέρνηση από την αναπληρώτρια Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση άσκησε από την Κομοτηνή η Δώρα Αυγέρη, βουλευτής- αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ολοκληρώνοντας την πρώτη μέρα της περιοδείας της στη Ροδόπη και έχοντας ήδη πιο πριν πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η ΝΔ δεν έκανε την υγειονομική κρίση ευκαιρία, σε αντίθεση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αν ήταν κυβέρνηση, «δεν θα άφηνε να περάσουν τα δύο χρόνια ανεκμετάλλευτα».

Περιγράφοντας τις πολιτικές που θα ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στάθηκε στην επιλογή ανάταξης από την αρχή του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, στην επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, στην χορήγηση αμοιβών στο υγειονομικό προσωπικό, που “δεν θα προσβάλλουν”, όπως είπε, αλλά και στην επιλογή «ειλικρινούς στρατηγικής για τον εμβολιασμό».

Δ.  Αυγέρη: Κριτική στην κυβέρνηση από την  αναπληρώτρια Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνέντευξη, Δ. Χαρίτου, Δ. Αυγέρη και Α. Κουγιουμτζόγλου

Επίσης, αναφέρθηκε στις ελλείψεις που κατέγραψε ακούγοντας τους εργαζόμενους στο χώρο του Νοσοκομείου Κομοτηνής, ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, σε προσωπικό στη ΜΕΘ, αλλά και στην απειλή να μετατραπεί σύντομα σε Νοσοκομείο μιας Νόσου.
Η κα Αυγέρη ζήτησε απόσυρση του μέτρου της αναστολής εργασίας και επιστροφή του ανεμβολίαστου προσωπικού στις θέσεις του, με την υποχρέωση της διεξαγωγής των 2 rapid test εβδομαδιαίως. Και επίταξη των Ιδιωτικών ΜΕΘ με πλήρη ένταξη τους στο δημόσιο σύστημα υγείας κι όχι, όπως είπε, “επανάληψη των ίδιων λαθών όπως τον πρώτο χρόνο της κρίσης”.
Αναφερόμενη τέλος προσωπικά στον Πρωθυπουργό η αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «ο κος Μητσοτάκης είναι μόνος σε πολλά νομοθετήματα που έρχονται στη Βουλή», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι μεγαλώνει «η κοινοβουλευτική μοναξιά του κάθε μέρα που περνά», ενώ χαρακτήρισε «έγκλημα εις βάρος της Δημοκρατίας τις επιχορηγήσεις ΜΜΕ μέσω της «λίστας Πέτσα».

Δ. Χαρίτου: Στα όρια των λειτουργικών αντοχών του το Νοσοκομείο Κομοτηνής
Παρεμβαίνοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου, στάθηκε για μια ακόμη φορά στα προβλήματα του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου σημειώνοντας ότι είναι στα όρια των λειτουργικών αντοχών του. «Χάρη στο υγειονομικό προσωπικό στέκεται», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη ΜΕΘ, τη μοναδική non covid ΜΕΘ της αν.Μ.Θ. σημείωσε ότι «προφανώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της Περιφέρειας», υποστήριξε δε ότι κλινικές, όπως η Ουρολογική και η Παθολογική «κατέβασαν ρολά». Σύμφωνα με τον Βουλευτή Ροδόπης «μερικές εκατοντάδες περιστατικά εξετάσεων για ασθένειες πέραν του Covid μετατίθενται χρονικά προς τα πίσω», με τον πολίτη να καταβάλει υψηλό κόστος αναζητώντας περίθαλψη εκτός Νοσοκομείου.
Παρόντες στην αποψινή συνέντευξη ήταν, ο πρώην βουλευτής, Μουσταφά Μουσταφά, η Γραμματέας της Ν.Ε., Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, ο προκάτοχός της Σταμάτης Σακελλίων, η υπεύθυνη της Επιτροπής Πολιτισμού, Ελένη Καλλίτση, το μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής, Αλέξης Σπανός κ.α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος