Δ. Λιουλιάκη: Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης, αλληλεγγύης και σεβασμού προς το συνάνθρωπο

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 30-01-2022 στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής από τις 09:30 π.μ. μέχρι τις 13:30 μ.μ.. Την εθελοντική αιμοδοσία συνδιοργανώνουν: η Ε.Λ.Μ.Ε. Ροδόπης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης, σε συνεργασία με το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ροδόπης και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής τιμώντας την ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών.

«Είναι μια πράξη αγάπης, αλληλεγγύης και σεβασμού προς το συνάνθρωπο» δήλωσε η ταμίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης «Οι τρεις Ιεράρχες», η κα Δήμητρα Λιουλιάκη. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (28-1-2022) σημείωσε ότι είναι πια ένας θεσμός. «Εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο Σύλλογος τιμά συνανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθεια οποιαδήποτε στιγμή, δίνουμε λίγο από το αίμα μας και χαρίζουμε αγάπη και μεγάλη αγκαλιά στην ελληνική οικογένεια που σήμερα βάλλεται περισσότερο από ποτέ» είπε.

Τα τελευταία δύο χρόνια λόγω Covid δεν στήνουν την Κινητή Μονάδα στην κεντρική πλατεία, ωστόσο η θέληση των εκπαιδευτικών και η πράξη αγάπης εξακολουθεί να παραμένει. «Θα είμαστε από το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 13:30 στο Νοσοκομείο για την εθελοντική αιμοδοσία. Όσοι θέλουν μπορούν να προσφέρουν το αίμα τους, όχι μόνο εκπαιδευτικοί, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος θελήσει να έρθει» είπε.
Σύμφωνα με την κα Λιουλιάκη ο φόβος λόγω του κορονοϊού, που συντροφεύει πια όλες τις δράσεις ζωής, συνοδεύει και αυτή τη δράση, που μέχρι τώρα και σωστά θεωρούσε ότι είναι φυσικό και λογικό το να δίνει κανείς αίμα εθελοντικά.
«Το νοσοκομείο έχει διαβεβαιώσει ότι όλα τα πρωτόκολλα λειτουργούν δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος» είπε προσθέτοντας: «Ίσα -ίσα θα έλεγα ότι επιβάλλεται να δείξουμε την ανθρωπιά μας ακόμη μία φορά, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για κανέναν να δώσει 10 λεπτά από το χρόνο του και ζωή στους συνανθρώπους μας».
Ερωτηθείσα αν στο πρόγραμμα διδασκαλίας «περισσεύει» χρόνος για αναφορές σε τέτοιου είδους πράξεις αλληλεγγύης όπως η εθελοντική αιμοδοσία ανέφερε: «Υπάρχει πρόβλεψη στο πρόγραμμα διδασκαλίας σε κάποιες ώρες να μπορούν οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τους μαθητές να ασχοληθούν με τέτοια ανθρώπινα ζητήματα και δράσεις. Επαφίεται στον εκπαιδευτικό να παίρνει πρωτοβουλίες, όπως στο παρελθόν ήταν οι επισκέψεις μας στο Τμήμα Αιμοδοσίας».
Όπως τόνισε η κα Δήμητρα Λιουλιάκη «μέσα στις πανανθρώπινες αξίες που διδάσκουμε και προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά είναι κι αυτή της ανιδιοτελούς προσφοράς, που είναι το να προσφέρουμε το αίμα μας». Μην παραλείποντας να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους της προκαταβολικά βέβαιη για τη συμμετοχή τους μια ακόμη χρονιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος