Δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση Σινάν για ψηφιοποίηση του αρχείου της Πολεοδομίας στην Ξάνθη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης δείχνει τον δρόμο της συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων της συμπολίτευσης και της μειοψηφίας, καθώς υιοθετεί και ψηφίζει ομόφωνα προτάσεις ακόμα και από την αντιπολίτευση, προς όφελος της κοινωνίας που υπηρετεί.Ο Τοπ Σινάν, ως δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης, από την παράταξη «Ξάνθη για όλους» απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο Ξάνθης και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων, Δόμησης και Αδειοδοτήσεων, πρότεινε την ψηφιοποίηση του φυσικού αρχείου της Διεύθυνσης Δόμησης Δήμου Ξάνθης.

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο κ. Σινάν στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η πρόταση έγινε δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο ως πρόταση εκσυγχρονισμού του Δήμου Ξάνθης, η οποία μάλιστα δέχθηκε και τα εύσημα από τη δημοτική αρχή. Ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου επισημαίνει την ανάγκη για ψηφιακή αναβάθμιση, στην κατεύθυνση και των πρωτοβουλιών της Πολιτείας.

Η πρόταση, όπως ανέφερε ο κ. Σινάν, θα έχει ως στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης προς τους πολίτες αλλά και προς τους ελεύθερους επαγγελματίες -ειδικότερα των κλάδων των μηχανικών, νομικών και συμβολαιογράφων. Η πρόταση της αντιπολίτευσης σχετίζεται με όλους τους φακέλους οικοδομικών αδειών από τη δεκαετία του ‘50 έως και σήμερα, με χάρτες της υπηρεσίας και ό,τι άλλο υπάρχει και τίθεται ήδη προς κοινή χρήση για τους μηχανικούς και τους πολίτες.

Η παράταξη «Ξάνθη για όλους», όπως εξηγεί, αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για διαδικασία που κινείται στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών, της εξυπηρέτησης από απόσταση -που ειδικά εν μέσω πανδημίας κρίνεται ως πολύ σημαντική για τη σύγκλιση με την ίδια την πολιτεία, η οποία επίσης κινείται προς την ψηφιοποίηση των διαδικασιών γύρω από τα πολεοδομικά ζητήματα, όπως είναι η ρύθμιση των αυθαιρέτων, η έκδοση των οικοδομικών αδειών και προσφάτως της Ταυτότητας Κτιρίου.

Ο Τοπ Σινάν κρίνει την συγκεκριμένη πρόταση επείγουσα διότι σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς είναι πολιτικός μηχανικός, η τελευταία κυβερνητική πρωτοβουλία από την 01/02/2021 για την έκδοση της ταυτότητας κτιρίου καθίσταται υποχρεωτική για κάθε συμβολαιογραφική πράξη και έκδοση οικοδομικής άδειας, ενώ ταυτόχρονα και η διαδικασία έκδοσης της ταυτότητας κτιρίου απαιτεί και την ανάρτηση σε ψηφιακή μορφή όλων των απαραίτητων σχεδίων της οικοδομικής άδειας.

Με την πρόταση προωθείται η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, ώστε να λάβει χώρα εξ ολοκλήρου εντός του κτιρίου της υπηρεσίας, είτε από κάποιον ανάδοχο, είτε με τα μέσα που ήδη διαθέτει ο Δήμος τόσο σε υλικό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.
Καταλήγοντας ο κ. Σινάν υπογράμμισε πως για αυτή τη δράση θα τοποθετηθεί ανάδοχος και θα αναζητηθούν τα χρήματα για την υλοποίησή της, ενώ το θέμα θα παρακολουθεί στενά και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης.

η συνέντευξη του κ. Τοπ Σινάν στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος