Διάβασμα στο café

Array

Τριτοετής στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής. Διαβάζουν σημειώσεις και βιβλία συντροφιά με φίλους αναπολώντας τις ωραίες στιγμές που προηγήθηκαν. «Ζήσαμε ωραίες στιγμές» δηλώνουν και εξηγούν «εντός κι εκτός αμφιθεάτρου».

Τα χρόνια της Κρίσης οι φοιτητές του Δ.Π.Θ. ήρθαν κοντύτερα, «γίναμε και λίγο οικογένεια» δηλώνουν αποκαλύπτοντας ότι οι δυσκολίες τους έφεραν πιο κοντά. Άλλωστε, «μοιρασμένη λύπη μισή λύπη, μοιρασμένη χαρά, διπλή χαρά.» Όπως σημειώνουν πολλά έχουν αλλάξει, «τίποτα πια δεν είναι εύκολο. Σίγουρα πάντως περιορίστηκε το «έξω» κι αυξήθηκε το «παρεϊστικο». Καθόμαστε έξω, όπου βρούμε, ακόμη και σε ένα παγκάκι, με ένα καφέ στο χέρι, ένα παγωτό και συζητάμε. Περνάμε καλά με όποιο τρόπο βρούμε» δηλώνουν και χαμογελούν παρουσιάζοντας την καθημερινότητά τους. «Νομίζω ότι οι νυχτερινοί έξοδοι ήταν υπερτιμημένοι. Τώρα, με την Κρίση, μας δίνεται η ευκαιρία να εκτιμήσουμε και κάποια από όσα πριν χρόνια δεν δείχναμε ενδιαφέρον». Οι κοινές αγωνίες, η προσπάθεια, τα όνειρα τους έφεραν κοντά. Τώρα, πολύ συχνά μοιράζονται ακόμη και το ίδιο φαγητό.

Όσον αφορά στην Κομοτηνή; Οι εντυπώσεις που έχει αφήσει στους φοιτητές θετικές. «Σε βοηθά η πόλη να ανοίξει το μυαλό σου, οι παραστάσεις που προσφέρει αυτός ο τόπος είναι πολύ θετικές.» δηλώνουν μην κρύβοντας την αγάπη τους, για την πόλη των φοιτητικών τους χρόνων που τους αγκάλιασε και εκείνοι με τη σειρά τους της έδωσαν επιπλέον ζωντάνια με την παρουσία τους.
Φώτο: Διάβασμα στα καφέ της πόλης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

https://soundcloud.com/user-860404253/cafe

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος