Δήμος Αρριανών: Μεγάλες οι ζημιές σε Λύκειο, Δειλινά, Μικρό Πιστό, Πάσο και Βραγιά

«Ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα για όλη την περιοχή μας», δήλωσε ο Σταύρος Ανταβίδης, γενικός γραμματέας του Δήμου Αρριανών, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και την εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» για τα αποτελέσματα της χθεσινής έντονης βροχόπτωσης που έπληξε τον Δήμο, και σημείωσε: «Τα προβλήματα ξεκίνησαν από τον οικισμό του Λυκείου, όπου σημειώθηκε μια υπερχείλιση στο ρέμα που περνάει μέσα από τον οικισμό, με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στο σύνολο σχεδόν του οικισμού». Στη συνέχεια, όπως εξήγησε ο κ. Ανταβίδης, το πρόβλημα μεταφέρθηκε νοτιότερα, στον οικισμό Μικρό Πιστό. Στους δύο αυτούς οικισμούς σημειώθηκαν πολύ έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, τόσο εντός του σε οικίες και σε κοινόχρηστους χώρους, όσο και στις καλλιέργειες της περιοχής.

Στη διάρκεια της ημέρας εντοπίστηκαν νέα προβλήματα από την πλευρά της ΔΕ Φιλύρας, στους οικισμούς του Πάσου και της Βραγιάς, αλλά και έντονα φαινόμενα στα Δειλινά. Και στους τρεις αυτούς οικισμούς σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα εντός, και ζημιές σε οικίες. Μεμονωμένα προβλήματα υπήρξαν και σε άλλους οικισμούς, όπως σε αυτούς της Δαρμένης και της Άγρας -όπου σημειώθηκε μια πολύ σημαντική βλάβη στο οδικό δίκτυο, μια υποχώρηση από κατολίσθηση και βροχοπτώσεις. «Γενικά από τον ορεινό όγκο ακόμη παίρνουμε αναφορές ότι υπάρχουν σε αρκετά σημεία προβλήματα», σημείωσε ο κ. Ανταβίδης.

Παράλληλα, ο γ.γ. του Δήμου Αρριανών εξήγησε ότι είναι σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του Δήμου για να ετοιμαστούν τα κλιμάκια τα οποία θα κάνουν τους ελέγχους. «Μεταφέραμε από χθες το αίτημά μας στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής για να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τις ζημιές που υπέστη από τις βροχοπτώσεις και είμαστε σε αναμονή», τόνισε, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά ότι υπάρχουν πολλές εστίες με ζημιές στο Λύκειο, στα Δειλινά και στο Μικρό Πιστό.

Δήμος Αρριανών: Μεγάλες οι ζημιές σε Λύκειο, Δειλινά, Μικρό Πιστό, Πάσο και Βραγιά«Η βροχόπτωση ήταν πολύ έντονη και διαρκής. Νομίζω ότι τέτοιες ποσότητες νερού είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουν να τις διαχειριστούν τα δίκτυα», εξήγησε προσθέτοντας, «το πρόβλημα ξεκίνησε από το πρωί με τους δικούς μας οικισμούς, κι αμέσως μετά μεταφέρθηκε και νοτιότερα όσο το νερό συνέχισε να κατεβαίνει σε μεγάλες ποσότητες. Ακόμη και σήμερα εντοπίζονται ζημιές και φαινόμενα πλημμύρας σε πάρα πολλούς οικισμούς στο πεδινό τμήμα του νομού».

Το μήνυμά του στους δημότες: «Μέχρι να περάσει οριστικά ο κίνδυνος από τις πλημμύρες, τις διαβάσεις, τα φουσκωμένα ρέματα πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε περιορισμένες μετακινήσεις». Όπως επισημαίνει, «δυστυχώς ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί όλες οι βλάβες στο οδικό δίκτυο και υπάρχουν σημεία που δεν είναι προσβάσιμα. Αυτό ας φροντίσουν».

φωτο: πλημμύρες-Δήμος Αρριανών

ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος