ΔΠΘ και Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Συνεχής επιμόρφωση για την στήριξη της Ελληνομάθειας

Σστις 18:00, θα πραγματοποιηθεί σήμερα,στο κτήριο Διοίκησης του ΔΠΘ, η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που αφορά, μεταξύ άλλων, στη συγγραφή προγραμμάτων σπουδών για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως Γλώσσας Πολιτισμικής Κληρονομιάς στα σχολεία της ομογένειας στην Αμερική, υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Ζωής Γαβριηλίδου, Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας.
Σύμφωνα με την Αντιπρύτανη, Ζωή Γαβριηλίδου, από το 2020 έχει ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια μαζί με την επίσης Καθηγήτρια στο τμήμα της Ελληνικής Φιλολογίας, Μαρία Μητσιάκη, με πείρα μεγάλη και οι δύο καθηγήτριες στην εκπόνηση ανάλογων προγραμμάτων.

«Φυσικά και δεν θα παραμείνουμε σε αυτό και μόνο. Οι σχέσεις και το αντικείμενο του Συμφώνου Συνεργασίας, θα ενδυναμώνονται και θα εμπλουτίζονται συν τω χρόνω. Στο σχεδιασμό μας είναι να λειτουργήσουν και θερινά σχολεία εδώ στο Δημοκρίτειο, προκειμένου να δώσουμε μια επι πλέον έμφαση στον στόχο μας που είναι η Ελληνομάθεια, μέσω της συνεχούς επιμόρφωσης, καθώς τα Ελληνικά όπως έχει διαπιστωθεί ‘χάνονται’ μετά στην δεύτερη και τρίτη γενιά. Επίσης στο σχεδιασμό μας είναι να λειτουργήσουμε και ένα on line σχολείο Ελληνικών. Υπάρχουν και άλλα που έχουμε στις σκέψεις και που κάθε χρόνο θα προστίθενται και θα εδραιώνουν αυτή την γέφυρα συνεργασίας», τόνισε η κ. Γαβριηλίδου.
Τέλος ανέφερε πως στην εκδήλωση θα είναι και η υφυπουργός Ζέτα Μακρή, στην οποία και θα τεθεί το θέμα του κενού υπάρχει μεταξύ των δύο Χωρών, Ελλάδας και ΗΠΑ για το θέμα της εκμάθησης των Ελληνικών στα παιδιά της Ομογένειας, καθώς λείπει μια διακρατική συμφωνία…Κενό το οποίο καλύπτει το ΔΠΘ, τα οποίο όμως σίγουρα θα πρέπει να περάσει και από τους επίσημους θεσμούς του κράτους και να αντιμετωπισθεί με την σοβαρότητα που πρέπει. «Θα τεθεί το θέμα στον εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας και θα υπάρξουν οι κατάλληλες ενέργειες από εδώ και πέρα, για να απαλειφθεί αυτό το κενό», υπογράμμισε καταλήγοντας η κ. Γαβριηλίδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος