Ε. Μπατζακίδου, πρόεδρος ΕΦΕΕ Ξάνθης: Οι υποχρεώσεις των εργοδοτών για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Στις συγκεκριμένες υποχρεώσεις των εργοδοτών που έχουν θεσπιστεί για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους αναφέρθηκε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (22-10-2021) η πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών και Ελευθέρων Επαγγελματιών ( Ε.Φ.Ε.Ε.) Ξάνθης, Ειρήνη Μπατζακίδου, καθώς οι εργοδότες οφείλουν πλέον να ελέγχουν και να οριστικοποιούν την εικόνα που θα δημιουργείται στην ΕΡΓΑΝΗ. Αφού νωρίτερα τα διαγνωστικά κέντρα θα ανεβάζουν τα αποτελέσματα των rapid test και των μοριακών στην ΗΔΙΚΑ.

«Είναι μια καινούργια υποχρέωση των εργοδοτών την οποία οι λογιστές δεν μπορούν να την αναλάβουν» είπε αναφερόμενη στο μεγάλο φόρτο δουλειάς που έχουν οι συνάδελφοί της.

«Ο εργαζόμενος εάν δεν υποβληθεί σε Μοριακό Rapid Test και είναι πλήρης η απασχόληση του θα έχει πρόστιμο 300 ευρώ και εάν είναι μερική 150. Ο εργοδότης εάν δεν υποβάλει τη δήλωση θα έχει πρόστιμο 2000 ευρώ. Εάν υποβάλει τη δήλωση και αυτή είναι ψευδής θα έχει πρόστιμο 10.000 ευρώ» εξήγησε προσθέτοντας χαρακτηριστικά «είναι μια ιστορία που θεωρώ ότι καταλήγει μόνο στο πρόστιμο» επισημαίνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν οι εργοδότες να κάνουν τους επόπτες».

«Δυστυχώς δεν μπορούν όλοι να χειριστούν τα εργαλεία του διαδικτύου με αποτέλεσμα να έρχονται και να ρωτούν εμάς και εμείς όλοι δεν μπορούμε να φορτωθούμε στις πλάτες μας την οικονομική πολιτική όλου του κράτους. Πρέπει να εκπαιδευτούν όλοι αλλά δυστυχώς δεν είναι εφικτό αυτό» επεσήμανε η κα Μπατζακίδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος