Έκκληση της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης για νερό και δάση

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας η χθεσινή, 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό η σημερινή, 22η Μαρτίου. «Δάσος και νερό: δύο τομείς για τους οποίους η πολιτεία δεν είχε και δεν έχει οργανωμένο σχέδιο δράσης με αυστηρούς ελέγχους και εφαρμογή ορθών πρακτικών», ανέφερε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” ο Σωκράτης Γρηγορόπουλος, εκπροσωπώντας την Οικολογική Ομάδα Ροδόπης.

Έκκληση της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης για νερό και δάσηΠαράλληλα, σημείωσε ότι: «Η οικονομική κρίση έκανε ακόμη χειρότερη την κατάσταση, γιατί έφερε θέματα περιβάλλοντος σε δεύτερη μοίρα και οδηγούμαστε σε καταστάσεις που σύντομα θα γίνουν περισσότερο επικίνδυνες απ’ ότι φανταζόμαστε». Και κάλεσε όλους και όλες «να αλλάξουμε συνήθειες σήμερα γιατί το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων», όπως είπε.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης, «η ανεξέλεγκτη (ποσοτικά και ποιοτικά) υλοτομία των δασών μας, από τους πολίτες που προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να περιορίσουν τα έξοδα θέρμανσης, οι καταπατήσεις δασικών και προστατευόμενων περιοχών, το σταμάτημα των αναδασώσεων καμένων περιοχών και η έλλειψη πολιτικής δασών είναι προβλήματα που δυστυχώς δεν είναι καν ειδήσεις, αφού αποτελούν την σημερινή καθημερινότητα».

Για το νερό σημειώνεται πως: «Η ψευδαίσθηση της αφθονίας δεν επιτρέπει εύκολα να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ότι δηλαδή με την πάροδο του χρόνου το γλυκό νερό τείνει να μετατραπεί σε αγαθό εν ανεπαρκεία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος