Ελλείψεις βασικών προϊόντων στο χώρο εστίασης και δεξιώσεων σε Ροδόπη και Ξάνθη

Ελλείψεις βασικών προϊόντων στη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης παρουσιάστηκαν το φετινό καλοκαίρι. Σύμφωνα με αναφορές στο ertnewsdev.oryx.gr επαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται στο χώρο παρουσιάστηκε πρόβλημα στην τροφοδοσία των επιχειρήσεων τους με ελληνικά προϊόντα όπως: ρύζι, ηλιέλαιο και λάδι.

Ακόμη ελλείψεις καταγράφτηκαν στα γαλακτοκομικά προϊόντα και σε κρεατικά. Μάλιστα, όπως σημείωσαν, για την κάλυψή τους χρειάστηκε να καταβάλουν υψηλότερο τίμημα λόγω των αυξήσεων στις τιμές πώλησής τους.
Η κάλυψη των αναγκών που παρουσιάστηκαν στις επιχειρήσεις κυρίως εστίασης, στα ξενοδοχειακά καταλύματα και σε χώρους φιλοξενίας τουριστών και πραγματοποίησης εκδηλώσεων γινόταν κυρίως με την αγορά εισαγόμενων προϊόντων.
Μερίδιο στους λόγους που προκάλεσαν την αυξημένη ζήτηση αυτών των προϊόντων, όπως εξηγεί στο ertnewsdev.oryx.gr, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ξάνθης, ο κος Στέλιος Μωραϊτης είχε και το γεγονός ότι το φετινό καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν περισσότερες δεξιώσεις γάμων, αρραβώνων κ.α. λόγω των αναβολών των δύο προηγούμενων χρόνων. «Γύρω από τέτοιου είδους εκδηλώσεις «κινείται» ένας ολόκληρος κόσμος» είπε ο κος Μωραϊτης σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι επωφελούνται 42 άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι.

Για υψηλό κόστος στα βασικά προϊόντα που προμηθεύτηκαν για τις επιχειρήσεις τους, για έλλειψη επάρκειας τοπικών προϊόντων και κάλυψη μεγάλου μέρους των αναγκών τους με εισαγόμενα έκαναν λόγο και οι επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο στη Ροδόπη σημειώνοντας με νόημα πως πρόκειται για ένα “σημάδι” από το κοντινό μέλλον, εάν δεν δοθεί βαρύτητα στην ενίσχυση της ντόπιας παραγωγής.

Φέτος, αξίζει να σημειωθεί, ότι καλλιεργήθηκαν περισσότερες εκτάσεις από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια με σιτάρι, βιομηχανικό ηλίανθο (για την παραγωγή λαδιού) και καλαμπόκι. Ωστόσο, όπως οι ίδιοι οι παραγωγοί σημειώνουν δεν είναι λίγες οι φορές που χάνουν τη «μάχη» με τα προϊόντα εισαγωγής, λόγω «χαμηλότερης τιμής και καλύτερης εμφάνισης» χωρίς να έχουν την ποιότητα των τοπικών προϊόντων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος