ΕΝΙΔΥΚ Κομοτηνής: Η 8η Μάρτη του 1857 δείχνει και σήμερα το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν οι γυναίκες

«Σήμερα, οι εργαζόμενες και οι γυναίκες της βιοπάλης βρίσκονται αντιμέτωπες με το ίδιο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, τους μηχανισμούς και τα επιτελεία του», τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΕΝΙΔΥΚ) Κομοτηνής με αφορμή τον εορτασμό της 8ης Μαρτίου. Παράλληλα, σημειώνει ότι «η 8η Μάρτη του 1857 δείχνει και σήμερα το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν οι γυναίκες μαζί με τους άνδρες του καθημερινού μόχθου. Είναι ο δρόμος της ενίσχυσης των ταξικών τους σωματείων, των μαζικών τους φορέων, απέναντι στην αλλοτρίωση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμούς».

ΕΝΙΔΥΚ Κομοτηνής: Η 8η Μάρτη του 1857 δείχνει και σήμερα το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν οι γυναίκεςΠαράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι: «Είναι ο δρόμος της οργάνωσης και ενίσχυσης της πάλης με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες τους για: μόνιμη και σταθερή δουλειά, πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ΣΣΕ με αυξήσεις, δημόσια δωρεάν καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους».

Προσθέτει δε ότι θα συμμετέχει στην κινητοποίηση του Συλλόγου γυναικών Ροδόπης την Δευτέρα 8/3 στις 11π.μ. στην κ. πλατεία Κομοτηνής, διεκδικώντας: «Υγειονομική Περίθαλψη και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που έχουμε ανάγκη εμείς και οι οικογένειές μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Διαβάστε εδώ:ΕΝΙΔΥΚ 8η ΜΑΡΤΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος