Έργα για ασφαλέστερους παιδικούς σταθμούς στο Δήμο Κομοτηνής

Μέσα στο 2021, Απρίλιο με Μάϊο, θα ξεκινήσουν οι εργασίες αναμόρφωσης και των 12 Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κομοτηνής, προκειμένου να εναρμονισθούν με τις προδιαγραφές ασφαλείας που προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα 99 του 2017.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κομοτηνής, του Προέδρου του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής, Νίκου Σωτηρακόπουλου, πρόκειται να υπογραφεί μία προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του ΚΕΜΕΑ και του Δήμου Κομοτηνής, προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες σύμφωνα με τις προδιαγραφές, στα κουφώματα, στις πόρτες, στα κάγκελα, όλες με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών.

«Το έργο είναι προϋπολογισμού 1 εκ ευρώ και θα συμβάλλει το Υπουργείο Εσωτερικών με 600.000 ευρώ και άλλα 400.000 ευρώ θα βάλλει ο Δήμος Κομοτηναίων. Εμείς θα κάνουμε μια αρχική τοποθέτηση της τάξης των 50.000 ευρώ σε κάθε Παιδικό Σταθμό και φυσικά για τις υπόλοιπες ανάγκες του κάθε σταθμού τα υπόλοιπα χρήματα, θα τα βάλλει ο Δήμος Κομοτηναίων. Πιστεύω πως το έργο θα ολοκληρωθεί το 2022», υποστήριξε ο κ.Σωτηρακόπουλος.

Επιπλέον πρόσθεσε πως στο σχεδιασμό του είναι να λειτουργήσουν βρεφικά τμήματα στου Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής, δηλαδή να μπορούν να εξυπηρετηθούν γονείς με μωρά από 17 μηνών έως και 2.5 ετών. «Με αυτό τον τρόπο πιστεύω θα ενθαρρυνθούν τα νέα ζευγάρια να κάνουν παιδιά, καθώς θα υπάρχει και η κατάλληλη δομή, όχι για πάρκινγκ, αλλά για ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους με εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα…ακόμα και του κορονοϊού», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Σωτηρακόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος