Εργασίες και στις δύο γέφυρες του Κομψάτου

Ξεκίνησαν κάποιες εργασίες στην πεσμένη γέφυρα-σ.σ. από Σεπτέμβριο 2017- του Κομψάτου στον Πολύανθο του Δήμου Ιάσμου.
Εργασίες και στις δύο γέφυρες του Κομψάτου

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους τώρα γίνονται κάποιες γεωτρήσεις για να ελεγχθούν τα θεμέλια στα βάθρα της γέφυρας, στο τμήμα που δεν κατέρρευσε.
Στο τμήμα που κατέρρευσε πάντως άρχισε να θρυμματίζεται, (σ.σ. όπως από την πρώτη στιγμή είχαν επισημάνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής και εμείς καταθέταμε το δικό μας σχόλιο για το γεγονός πως πρέπει γρήγορα να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης με πρώτο μέλημα την απομάκρυνση του πεσμένου τμήματος, μην τυχόν αποκολληθεί και προσκρούσει στην παρακείμενη Σιδηροδρομική γέφυρα. Αυτό αποτελούσε και έντονη ανησυχία και των Σιδηροδρομικών, οι οποίοι ζητούσαν από τότε που κατασκευάστηκε η γέφυρα έναν αναβαθμό για να ανακόπτονται τα ορμητικά νερά του ποταμού Κομψάτου, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο της γέφυρας, υπήρχε και στροφή, κάτι που ενίσχυσε και τα ήδη ορμητικά νερά…
Εργασίες και στις δύο γέφυρες του Κομψάτου
Ωστόσο, εργασίες γίνονται και στα βάθρα της παλιάς τσιμεντένιας γέφυρας του Κομψάτου, αυτής που τώρα εξυπηρετεί την κίνηση των οχημάτων προς Ίασμο και Ξάνθη και το αντίστροφο!
Εργασίες και στις δύο γέφυρες του Κομψάτου
Είχαν αρχίσει να φαίνονται τα θεμέλια του βάθρου, καθώς εδώ και χρόνια δεν έγινε καμμία παρέμβαση… Καλό θα ήταν να γίνουν και εργασίες επιδιόρθωσης του δεύτερου αναβαθμού του ποταμού, καθώς όπως τους έχουμε επισημάνει πάμπολλες φορές, έχει καταρρεύσει ένα αρκετά μεγάλο τμήμα. Καλό θα ήταν να γίνει ΤΩΡΑ, πριν φουσκώσει το ποτάμι από τα πρωτοβρόχια του Φθινοπώρου.
Εργασίες και στις δύο γέφυρες του Κομψάτου
Παλαιότερη δήλωση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, πως η δημοπράτηση της Μελέτης-Κατασκευής της γέφυρας Κομψάτου που κατέρρευσε, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανέφερε πως θα γίνει το φθινόπωρο που περιμένουμε, δηλαδή του 2019!!! Αναμένουμε!!!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος