Εργαζόμενες μητέρες μιλούν στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα. «Δύσκολος συνδυασμός, αλλά όχι ακατόρθωτος» απαντούν οι ίδιες και σημειώνουν «λείπουν υποστηρικτικές δομές ή λειτουργούν με ελλείψεις». Τις συναντήσαμε στο χώρο δουλειάς, Πριν το ξημέρωμα στο πόστο τους. Έτοιμες, στο πλευρό των ανδρών συναδέλφων τους, για ένα ακόμη οκτάωρο που αν χρειαστεί, γίνεται και εννιάωρο.

«Θα ήταν καλύτερα αν η λειτουργία των παιδικών σταθμών ξεκινούσε νωρίτερα, αλλά ύστερα πάλι σκέφτεσαι πως πρόκειται για μικρά παιδιά, οπότε με τι καρδιά να τα ξυπνήσεις εκείνη την ώρα για να τα πάρεις μαζί σου πηγαίνοντας τα στο σχολείο; » αναρωτιέται γυναίκα εργαζόμενη. Δεκατρία χρόνια στην ίδια επαγγελματική στέγη χρειάστηκε, όπως μας είπε, να «αλλάξει βάρδιες με τους συναδέλφους » για να τα προλάβει και τα δύο, «και δουλειά και φροντίδα των παιδιών».

Παρατηρούν την κίνηση των τελευταίων χρόνων και σημειώνουν ότι «δεν έχει καμία σχέση» με αυτή όταν ξεκίνησαν να εργάζονται οι ίδιες πριν δεκατρία και δεκαπέντε έτη. «Φέτος κάπως καλύτερα» λένε και σπεύδουν να προσθέσουν «οι πελάτες μας γκρινιάζουν για την κρίση, αλλά είναι όλο έξω» κι ύστερα πάλι επιστρέφουν στα δικά τους , στον καθηλωμένο επί δεκατρία χρόνια μισθό, αλλά, όπως σπεύδουν να σημειώσουν «πάλι καλά, γιατί αλλού είναι χειρότερα», στο τρέξιμο από τη δουλειά στο σπίτι και στο μεσοδιάστημα «να πάρουν ή να αφήσουν τα παιδιά».

Στηρίζονται «στην καλή θέληση των συναδέλφων, που διευκολύνουν με τις αλλαγές ωραρίων όταν χρειαστεί». Αλλά και στον «καλό λόγο των πελατών», που, όπως λένε, «δίνει δύναμη απομακρύνοντας τις σκοτούρες και τα σύννεφα». Κι όταν πάρουν το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι όλο και κάτι που λείπει από την κουζίνα τους θα σταματήσουν να αγοράσουν φροντίζοντας για το φαγητό, πριν γυρίσουν παιδιά και σύζυγοι στο σπίτι…

φωτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος