Φ. Κοκκινάκη: Έχει σημασία οι λέξεις να εμπερικλείουν όλους τους ανθρώπους

Πρόγραμμα με τίτλο: «Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα», υλοποιείται από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Σεξισμός στο Δημόσιο Λόγο» στις 18:00, διαδικτυακά.

Αν σε μια είδηση πει ένας δημοσιογράφος: «Οι μαθητές» αυτομάτως έχει αφήσει εκτός τις μαθήτριες , «Μπορεί να ακούγεται σε κάποιος υπερβολικό δεν είναι όμως γιατί ο λόγος οφείλει να είναι ένα συμπεριληπτικό όχημα», ανέφερε σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Φωτεινή Κοκκινάκη. με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος.

«Στόχος του προγράμματος είναι να ελαχιστοποιηθεί και μακροπρόθεσμα να εξαλειφθεί η χρήση σεξιστικού λόγου και η αναπαράσταση έμφυλων στερεοτύπων στο δημόσιο λόγο». Όχι τυχαία «Το 2021 χαρακτηρίστηκε τόσο από τον υψηλό αριθμό γυναικοκτονιών που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα».

Όπως εξήγησε η κα Κοκκινάκη ξεκίνησαν τη διαδικασία για να καταγράψουν και να διεκδικήσουν τη χρηματοδότηση για να υλοποιήσουν αυτό το έργο, ακριβώς επειδή παρατήρησαν την παρουσίαση των ειδήσεων που αφορούν έμφυλα στερεότυπα με ένα πάρα πολύ τοξικό τρόπο στα media. «Ο οποίος τοξικός τρόπος», όπως είπε, « επιτείνει την ίδια την τραγικότητα της είδησης δεν μεταφέρει απλά το γεγονός».
Σύμφωνα με την ίδια, μέχρι πρότινος «διαβάζαμε για το θέμα των γυναικοκτονιών «εγκλήματα πάθους», «εγκλήματα τιμής», πλέον όχι με χαρά, αλλά με ανακούφιση συνειδητοποιώ ότι τα Μέσα που καλύπτουν τις γυναικοκτονίες αναφέρονται σε αυτό ακριβώς που είναι, ως γυναικοκτονίες, αυτό προσπαθούμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος