Φύλλα επίταξης υπηρεσιών και σε ιδιώτες γιατρούς της Θράκης

Τα φύλλα επίταξης προσωπικών υπηρεσιών υγείας σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να βοηθήσουν συναδέλφους τους του ΕΣΥ και στη Θράκη αναμένεται να φτάσουν σήμερα. Η πράξη αφορά πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς γιατρούς που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ ο χρόνος της επίταξης των υπηρεσιών είναι ένας μήνας.

Φύλλα επίταξης υπηρεσιών και σε ιδιώτες γιατρούς της Θράκης
Γιώργος Πατλάκας, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Κομοτηνής

«‘Ένας άνθρωπος εάν δεν το ζήσει δε μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει να ασχολείσαι δύο χρόνια συνέχεια με τον κορονοϊό και ιδιαίτερα σε δύο κύματα (στο 2ο και στο 4ο) που σε μας ήταν ιδιαίτερα έντονα» σχολίασε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», κος Γιώργος Πατλάκας. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής σημείωσε για τις συνθήκες δουλειάς το διάστημα της πανδημίας: «Είναι τρομακτικό να είσαι στην πίεση, γιατί όταν ο άλλος πεθαίνει εσύ δε μπορείς να πας να πιεις καφέ, να καθίσεις σε μια καρέκλα, να ξεκουραστείς. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πίεση. Πάρα πολλή δουλειά. Γιατί έχουμε συνέχεια ροή στο ΤΕΠ. Όλοι αυτοί θα πρέπει να εξεταστούν σωστά και να γίνει η εισαγωγή τους σωστά. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όποιος δεν το έζησε δε μπορεί να το αντιληφθεί αυτό. Δεν αφορά όλους αυτό, αλλά τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής, οι άλλοι δε μπορούν να το αντιληφθούν. Οι γιατροί της πρώτης είναι εξουθενωμένοι, είναι πραγματικά δύσκολα, σε κουράζει αυτή η ιστορία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την επίταξη υπηρεσιών υγείας ιδιωτών γιατρών ο έμπειρος πνευμονολόγος σημείωσε: «Οι ιδιώτες γιατροί έχουν τη δουλειά τους έξω, δε μπορούν να έρθουν στη Μονάδα Covid και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για να μας βοηθήσουν, οι άνθρωποι αυτοί κάνουν άλλη δουλειά έξω, έχουν άλλες αρμοδιότητες. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπεις σε μια εφημερία και να βγάλεις τη δουλειά και μάλιστα με αυξημένα χρήματα, αυτό δεν ξέρω ποιος το σκέφτηκε. Από τη φύση της δουλειάς δε μπορούν, δεν είναι μαθημένοι να δουλεύουν σε αυτές τις συνθήκες, άρα τι θα έρθουν να κάνουν; Θέλουμε εξειδικευμένους γιατρούς να μπορούν να μπουν μέσα και να βγάλουν την εφημερία. Δε μπορούν οι άνθρωποι γιατί κάνουν άλλη δουλειά έξω η οποία είναι σημαντική, νοσηλεύουν έξω, έχουν υπό την εποπτεία τους αρκετούς ασθενείς, τους οποίους παρακολουθούν και όταν φτάσουν στο σημείο να τους στείλουν στο Νοσοκομείο τους στέλνουν. Τώρα με την επίταξη των υπηρεσιών υγείας ιδιωτών γιατρών, θα έρθουν και οι ασθενείς τους στο νοσοκομείο».

Ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής ζήτησε σωστή στελέχωση, μόνιμες προσλήψεις σημειώνοντας πως «αυτό πρέπει να γίνει», επιμένοντας για τους ιδιώτες συναδέλφους του πως: «Οι άνθρωποι γνωρίζουν, ξέρουν, αλλά δε μπορούν, είναι «πόλεμος» αυτό που γίνεται μέσα. “Πόλεμος” αληθινός. Γι’ αυτό και δε θέλουν να έρθουν, δεν είναι ανάλγητοι οι άνθρωποι, δε θέλουν να έρθουν γιατί θα πάνε σε ένα περιβάλλον και το μόνο που θα κάνουν είναι να ζοριστούν, να μην προσφέρουν αυτά που πρέπει και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Αυτό δεν είναι σωστό”. Ο κ. Πατλάκας κατέληξε με τη σημείωση ότι αυτή η μεγάλη περιπέτεια του κορονοϊού “θα πρέπει να γίνει ‘μάθημα’ και να διαπιστωθεί τι έγινε και τι δεν έγινε. Και να οργανωθούμε τώρα για κάτι παρόμοιο που θα συμβεί στο μέλλον».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος