Γ. Τσόλας: Να γίνουν προσλήψεις νοσηλευτών – Να επιστρέψουν οι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή

“Στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει ενταχθεί το επάγγελμα του Νοσηλευτή στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. Ενώ χρειαζόμαστε Νοσηλευτές εν μέσω πανδημίας και θα μπορούσαν να προσλάβουν δεν το κάνει η κυβέρνηση. Έχουμε στείλει υπόμνημα στους αρμοδίους υπουργούς, όπου τα περιλαμβάνουμε όλα τα αιτήματα μας, ακόμα και για την επιστροφή των υγειονομικών, που είναι με αναστολή…” είπε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού, Γιώργος Τσόλας.

Μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο Γιώργος Τσόλας δήλωσε για τους υγειονομικούς σε ανατολή: “… Ναι είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, αλλά μπορεί να βρεθεί ένας τρόπος να επιστρέψουν στις θέσεις ή να προσφέρουν από κάποιο άλλο τομέα, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος της μετάδοσης… Μάλιστα ο υπουργός Υγείας τους είπε πως μέχρι το Μάρτιο αν δεν κάνουν εμβόλιο, θα απολυθούν. Ελπίζω πως δεν θα γίνει κάτι τέτοιο… “.

Επι πλέον πρόσθεσε πως στο υπόμνημα που έχει υποβάλλει η Ομοσπονδία των Νοσηλευτών Ελλάδας, περιλαμβάνεται και το αίτημα να αυξηθούν οι εισακτέοι στις Νοσηλευτικές Σχολές. “Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε για την ιδανική λειτουργία του ΕΣΥ 50.000 Νοσηλευτές… Αλλά και να θέλει κάποιος να τους προσλάβει δεν μπορεί καθώς μόνο 10.000 υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Πρέπει να ξεκινήσει ένας διάλογος… Στο διάλογο αυτό θα πρέπει να δούμε την νέα λειτουργία του ΕΣΥ. Αυξημένοι εισακτέοι στις σχολές Νοσηλευτικής, αμοιβές που να αποζημιώνουν τον επαγγελματία υγείας, σε ανθρώπινα ωράρια εργασίας, έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει για την φροντίδα του ασθενούς”.

Μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού, έκανε μια αντιπαραβολή των ισχυόντων στην Ελλάδα με αυτά στις άλλες χώρες του κόσμου

Σε πολλές χώρες του εξωτερικού από τις κυβερνήσεις έχει αναγνωρισθεί η προσφορά του υγειονομικού και ιδιαίτερα του Νοσηλευτή, ειδικά για την επίπονη εργασία τους τα τελευταία δύο χρόνια με την πανδημία, με αυξήσεις μισθών και αφορολόγητα μπόνους.

Πιο συγκεκριμένα-σύμφωνα με την Εφημερίδα Καθημερινή- η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, αποφάσισε να προσφέρει αφορολόγητο μπόνους 1.000 ευρώ στους υγειονομικούς που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, όπως συμφώνησε το υπουργικό συμβούλιο.

“Το υπάρχουν καταπονημένο Νοσηλευτικό προσωπικό, ο χρόνος που μπορεί να αφιερώσει σε έναν ασθενή, είναι περίπου 15 λεπτά…Οι συνάδελφοί μου από τα Νοσοκομεία όπου εγκλωβίστηκαν έκαναν σήμερα τέταρτη συνεχόμενη βάρδια”, τόνισε καταλήγοντας ο κ. Τσόλας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος