Γ. Τζογόπουλος: Ανησυχητική η αστάθεια των τιμών και όχι η ικανότητα κάλυψης των ενεργειακών αναγκών

Στα σενάρια για ενδεχόμενη διακοπή τροφοδοσίας με ρωσικό αέριο στην Ελλάδα λόγω της Κρίσης στην Ουκρανία, αναφέρθηκε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο λέκτορας του ΔΠΘ, Γιώργος Τζογόπουλος, με αφορμή την ανησυχία που υπάρχει για το φυσικό αέριο, καθώς η χώρα μας προμηθεύεται το 40% από τη Ρωσία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», εξήγησε ότι το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας απασχολεί κάθε χώρα, απασχολεί και την Ελλάδα. Άλλωστε, ακριβώς αυτό είναι η ενεργειακή ασφάλεια, το να είναι μια χώρα έτοιμη να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους καταστάσεις.

Χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, λόγω της διένεξης Ρωσίας Ουκρανίας, “ακραία”. Είπε ότι εύλογα η χώρα επιδιώκει να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της χωρίς να εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από εισαγωγές, οι οποίες επηρεάζονται από ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη. «Νομίζω ότι υπάρχουν τα συγκεκριμένα σχέδια», ανέφερε ο κ. Τζογόπουλος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι πιο πολύ τον ίδιο θα τον ανησυχούσε η αύξηση των τιμών από την αστάθεια η οποία δημιουργείται, παρά η ικανότητα χωρών της ΕΕ να καλύπτουν τις ενεργειακές τους ανάγκες. Μάλιστα εξέφρασε σε αυτό το σημείο την άποψη ότι «η κρίση δεν πρόκειται να συνεχιστεί επ’ άοριστον».
Τέλος, υπογράμμισε ότι “αισιοδοξούμε όλοι να βρεθεί μια λύση, καθώς πραγματοποιούνται συνεχώς διαπραγματεύσεις. Δεν είναι ότι η μια πλευρά δεν έχει επαφή με την άλλη, ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος