Η Διεύθυνση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στη «μάχη» κατά του κορονοϊού

Η απειλή του κορονοϊού και η προσπάθεια αποφυγής της εξάπλωσης του αποτελεί «πονοκέφαλο» και για την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που ανέλαβε το ρόλο συντονιστή όλων των ενεργειών της πολιτείας. «Παρακλάδι» αυτής η Διεύθυνση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Σε ρόλο συντονιστή ο προϊστάμενος, ο κος Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, εξπέρ και σε θέματα χρήσης του διαδικτύου, πάντα με μια ειδική πλατφόρμα έτοιμη προς χρήση και με διάθεση για την παροχή στους αιρετούς του τόπου και στους υπευθύνους ταχύρυθμων μαθημάτων εξοικείωσης μαζί της.

Η Διεύθυνση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης  στη «μάχη» κατά του κορονοϊού«Έχει πέσει το «βάρος» στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εμείς είμαστε πολιτική προστασία της Περιφέρειας αν. Μ.Θ. . Περιμένουμε οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις δράσεις που θα πρέπει να κάνουμε» δήλωσε ο κος Κώστας Χουβαρδάς μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και σημειώνοντας ότι ήδη έχει προηγηθεί μια σύσκεψη υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου κι έχουν ληφθεί τα πρώτα μέτρα, θα ακολουθήσει κι άλλη κι άλλη και όσες ακόμη χρειαστούν μέχρις ότου ο κορονοϊός να αποτελέσει θλιβερή ανάμνηση.

«Πρέπει η τεχνολογία να είναι σύμμαχος μας και σ’ αυτή την δοκιμασία» δήλωσε ο κος Χουβαρδάς μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και σημείωσε « Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αν ο κόσμος ακούσει τις οδηγίες των ειδικών, θα βγούμε νικητές και δεν θα φθάσουμε στο σημείο που έχει φτάσει η Ιταλία, όπου τα νοσοκομεία έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχουν και δεν μπορούν να νοσηλεύσουν όλο τους τον πληθυσμό, καθώς είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των ασθενών που έφθασαν στο σημείο να αποφασίζουν σε ποιους θα προσφέρουν ιατρική βοήθεια και σε ποιους όχι. Είναι τραγικό. Τείνουμε σε μια ανθρωπιστική κρίση.»

Η Διεύθυνση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης  στη «μάχη» κατά του κορονοϊούΟ προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας μίλησε για έναν ιό αόρατο και γι αυτό, όπως είπε, θα πρέπει όλοι μας να προστατευτούμε. «Δεν είναι σίγουρη ακόμη και η απόσταση που θα πρέπει να τηρούμε στις συναντήσεις μας με τους συνανθρώπους μας. Άλλοι μιλούν για ένα, άλλοι για δύο, άλλοι για τέσσερα μέτρα, άλλοι ισχυρίζονται ότι μπορεί να μένει στην ατμόσφαιρα έως και μισή ώρα. Συγκεχυμένα πράγματα, πολλές οι μελέτες, δεν ξέρουμε πώς συμπεριφέρεται ο ιός και γιατί συμπεριφέρεται διαφορετικά στο κάθε άτομο;»

Μιλώντας για την πρώτη αποστολή του 112 σημειώνει κι εκείνος ότι δεν πήραν όλοι στα κινητά τους το πρώτο μήνυμα που αφορούσε τον κορονοϊό κι αυτό ήταν αναμενόμενο. «Πολλά κινητά δεν είχαν κάποιες αναβαθμίσεις, πολλοί χρήστες δεν ξέρουν να κάνουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις, ώστε να δέχονται τα μηνύματα. Πολλές φορές χρειάζονται αναβαθμίσεις των κινητών. Στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού πήγε το μήνυμα.»
Τέλος, δεν παρέλειψε, ως έμπειρο στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας, να αναφερθεί στις απαγορεύσεις που έχει ανακοινώσει η πολιτεία. «Να αποφεύγονται οι συναθροίσεις και ο συγχρωτισμός οπουδήποτε» προέτρεψε ο κος Κωνσταντίνος Χουβαρδάς. Επίσης, παρακίνησε τους γονείς να αποφεύγουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους τις συναντήσεις σε σπίτια φίλων, σε εστιατόρια ή εμπορικά κέντρα και πλατείες. «Να αποφεύγεται η επαφή με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και να τηρείται πιστά το συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα.Η κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος με χαρτομάντιλο ή το εσωτερικό του αγκώνα είναι απαραίτητη.» είπε προσθέτοντας πως σε περίπτωση εμφάνισης των συμπτωμάτων θα πρέπει να παραμένουμε σπίτι και να επικοινωνούμε με τον ιατρό ή με τον ΕΟΔΥ.
Φώτο: Ο κος Κώστας Χουβαρδάς, προϊστάμενος στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αν.Μ.Θράκης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος