Η. Παπαχίντζος: Απαρχαιωμένος ο εξοπλισμός στην Εξωτερική Φρουρά Φυλακών Κομοτηνής

Απαρχαιωμένο εξοπλισμό είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στην Εξωτερική Φρουρά Φυλακών Κομοτηνής. Όπως είπε ο πρόεδρος του Σωματείου, ο κος Ηλίας Παπαχίντζος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” (3-2-2022) ενδεικτικό είναι ότι φέρουν πάνω τους περίστροφα ζωής τουλάχιστον 50 χρόνων! «Ορισμένοι συνάδελφοι με δικά τους έξοδα καταβάλλοντας από 50 μέχρι 1500 ευρώ αγόρασαν δικά τους πιστόλια, ώστε να αισθάνονται πιο ασφαλείς αφού έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν» είπε.

Επίσης, όσον αφορά στην εκπαίδευση σημείωσε:«Εκπαιδευόμαστε στον οπλισμό κάθε έξι μήνες. Εμείς την τελευταία εκπαίδευση την κάναμε πριν τέσσερα χρόνια και μάλιστα πληρώσαμε εμείς τις σφαίρες που χρησιμοποιήσαμε». Αναφερόμενος στα οχήματα με τα οποία εκτελούν τις μεταγωγές τόνισε πως: «Πρόκειται για οχήματα που αποκτήθηκαν από την υπηρεσία με την ανάληψη των καθηκόντων δηλαδή το 2000-2001».Έκτοτε, όπως ανέφερε, “αυτά τα οχήματα, λόγω της κακής συντήρησης, έχουν οδηγηθεί σε κατάσταση λειτουργικής ακινησίας». Μάλιστα, αποκάλυψε ότι τους «έχουν αφήσει στο δρόμο» ακόμη κι όταν μετέφεραν ασθενή, «ευτυχώς δεν είχαμε κάποια ατυχή εξέλιξη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κος Παπαχίντζος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι εδώ και αρκετά χρόνια ζητούν να έχουν πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία. «Είμαστε οι μόνοι υπάλληλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη χωρίς πρόσβαση στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία» είπε χαρακτηριστικά. Σημειώνοντας για το χώρο εργασίας τους, τις Δικαστικές Φυλακές Κομοτηνής ότι κατά τη διάρκεια του έτους η υπέρ πλήρωση της φυλακής κυμαίνεται από 150 μέχρι 200% με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες εργασίας και για τον όγκο των καθηκόντων τους.

Τέλος, αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί λόγω της Πανδημίας σημείωσε ότι παρά την αρχική δυσλειτουργία τώρα τα έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους με «έναν ικανό αριθμό κρατουμένων » να έχει εμβολιαστεί όπως είπε και οι νοσήσεις από κορονοϊό να είναι λίγες. Για να καταλήξει λέγοντας με ένα παράπονο που τους συνοδεύει από το ξεκίνημα της εργασίας τους ««Είμαστε 21 ετών υπάλληλοι και δεν έχουμε δική μας ιεραρχία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος