Ι. Στεργίδης: Η χρήση του ποδηλάτου είναι μονόδρομος με πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό

Λάτρης του ποδηλάτου και από τα ιδρυτικά μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου “Πήγασος” ο Ιωάννης Στεργίδης μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες», για τα οφέλη του ποδηλάτου τονίζοντας ότι αποτελεί κοινωνικό αγαθό το οποίο μπορεί να προσφέρει και στο χρήστη και στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

«Νομίζω ότι η χρήση του ποδηλάτου είναι μονόδρομος και για το αστικό περιβάλλον και για το φυσικό περιβάλλον», ανέφερε. Ο ίδιος, όπως είπε, ασχολείται με το ποδήλατο όλη του τη ζωή και πρόσθεσε: «Η χρήση του ποδηλάτου έχει πολλαπλά οφέλη για το χρήστη, ειδικά για τα παιδιά, γιατί βελτιώνει την καρδιο-αναπνευστική λειτουργία και επηρεάζει θετικά όλο το μυοσκελετικό σύστημα προσφέροντας πολλά ψυχοσωματικά ευεργετικά οφέλη στον χρήστη 100%».
Όπως ανέφερε οι μετρήσεις που υπάρχουν και αποδεικνύουν τα οφέλη είναι πάμπολλες. «Οι άνθρωποι που κάνουν ποδήλατο έχουν χαμηλότερο βάρος, δεν καπνίζουν , περιορίζουν την κατάχρηση στο φαγητό» είπε μιλώντας για μια «καθημερινή φυσική δραστηριότητα, η οποία αντικαθιστά τη χρήση του μηχανοκίνητου μέσου δίτροχου και τετράτροχου».
Τέλος, δεν παρέλειψε να προτρέψει να ανέβουν όλοι και όλες στο ποδήλατο «ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και ηλικίας», όπως είπε, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά ότι, «το ποδήλατο θα τους δώσει χαρά που λείπει από την εποχή. Και η φυσική δραστηριότητα υγεία για τους ίδιους και για το περιβάλλον».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος