Ι. Στεργίδης: Τα παιδιά να σηκωθούν από την καρέκλα και να πάρουν το ποδήλατο

«Το ποδήλατο είναι ένας τρόπος ζωής» δήλωσε ο Ιωάννης Στεργίδης, τριάντα χρόνια ποδηλάτης και ιδρυτικό μέλος του «Πηγάσου» ο ίδιος με αφορμή διάλεξη που πραγματοποιείται σήμερα με θέμα: «Παιδί, Ποδήλατο & Υγεία», στις 19:00 από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης «ΠΗΓΑΣΟΣ» και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

«Το ποδήλατο μπορεί να μας βγάλει από αυτό τον εγκλωβισμό που έχουμε στην καθιστική ζωή, στη ζωή με χαμηλή κοινωνικοποίηση, με μετάλλαξη της κοινωνικοποίησης μέσα από την οθόνη του κινητού, από τη μια και από την άλλη να μας απομακρύνει από το μεγάλο «δράκο» της παχυσαρκίας, που έχει αγκαλιάσει και τα παιδιά και τους εφήβους και δημιουργεί στα παιδιά και στους εφήβους ένα ψυχοσωματικό πρόβλημα τεράστιο, να μας βγάλει από την κατάθλιψη της πανδημίας» είπε ο κος Στεργίδης.

Παράλληλα, σημείωσε την πίστη του ότι η πανδημία θα αφήσει το αποτύπωμά της πάρα πολύ ισχυρό στον ψυχικό κόσμο των νέων και των εφήβων και των παιδιών γι’ αυτό και η ποδηλασία ως φυσική δραστηριότητα σε εξωτερικό χώρο θα βοηθήσει πάρα πολύ, ώστε να “απαγκιστρωθεί” ο νέος άνθρωπος από το σύγχρονο τρόπο ζωής, που δυστυχώς έχει τα θετικά του αλλά έχει και τα αρνητικά του, που με την πανδημία έγιναν ακόμη πιο έντονα, υποστήριξε ο έμπειρος παιδίατρος-ποδηλάτης.
«Μικροί και μεγάλοι μπροστά από τον Υπολογιστή, κοινωνικοποίηση με εικονικό τρόπο, έχω φίλους αλλά τους φίλους μου δεν τους βλέπω, δεν τους ακούω, δεν «εισπράττω» την αύρα τους δεν βλέπω το χαμόγελό τους, βλέπω εικονίδια, χαμόγελα, καρδούλες, αυτό είναι καταλυτικό στο εν εξελίξει συναισθηματικό κόσμο του παιδιού. Δεν μπορεί να ολοκληρωθεί συναισθηματικά ένα παιδί χωρίς να εισπράττει την πραγματικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι: «Τα πραγματικά συναισθήματα δεν εκφράζονται μόνο με λέξεις γραπτές, ο τόνος της φωνής, το βλέμμα, το ύφος με αυτούς που συνομιλούμε αυτό είναι αναντικατάστατο. Είναι εκτός φύσης να ολοκληρώνεται ο συναισθηματικός κόσμος του παιδιού μέσα από οθόνη». Μάλιστα, δεν παρέλειψε να καταθέσει την πρότασή του σε γονείς κι εκπαιδευτικούς, δηλαδή: Να ενθαρρύνουν τα παιδιά να σηκωθούν από την πολυθρόνα, να βάλουν το κινητό στην τσέπη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το κινητό έχει το ρόλο του, αλλά απαιτείται προσοχή με τα αρνητικά» και προτρέποντας: «Να σηκωθούν από την καρέκλα και να πάρουν το ποδήλατο. Ποδήλατο για όλα, αστική μετακίνηση και αθλητισμός. Ας νιώσουν την ελευθερία της χρήσης».

Info
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος