Κ. Ηλιοπούλου: Η δημιουργία δεν σταματάει ποτέ

Για το «Σ’ευχαριστώ» το νέο της τραγούδι μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» η δημιουργός του κα Καλλιόπη Ηλιοπούλου, ερμηνεύτρια, στιχουργός και μουσικός του τραγουδιού. «Θα μπορούσε να είναι και δύο παράλληλες ιστορίες από τη μια να εκφράζεται μια σχέση η οποία έχει μια ευγνωμοσύνη, αλλά από την άλλη μπορεί να είναι και μια ειρωνεία. Ίσως κάποιος να μην πήρε αυτό που θα ήθελε από μια σχέση. Η αλήθεια είναι το ποια εκδοχή –ερμηνεία θα επικρατήσει το αφήνω στους ακροατές, στο κοινό» εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες»(9-7-2021).

«Σίγουρα σε ο,τι δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι έχουμε και τις δικές μας πινελιές μέσα. Δηλαδή πιστεύω ότι όλοι οι δημιουργοί έχουν κάποια στοιχεία και της προσωπικότητας τους μέσα, δηλαδή και βιώματα κ.α. Κατά βάση η έμπνευση μου ήταν από μια ιστορία που υπήρξε στο άμεσο κοινωνικό μου περιβάλλον, που με άγγιξε οπότε κάθισα και το δημιούργησα» σχολίασε στην παρατήρησή μας ότι πίστη μας αποτελεί ότι “οι δημιουργοί, όπως οι συγγραφείς για παράδειγμα είναι εκείνοι που μπορούν και γράφουν και μιλούν για τις ζωές των άλλων, όχι για τις δικές τους”. «Πιστεύω ότι τουλάχιστον εγώ προσωπικά όταν πρόκειται να δημιουργήσω έχω κάτι στο μυαλό μου. Κάτι το οποίο με έχει αγγίξει και θέλω πάρα πολύ να το εκφράσω και προφανώς για να με αγγίξει σίγουρα έχει κάποια στοιχεία και δικά μου για να καθίσω να τα γράψω. Με αγγίζουν γι αυτό» πρόσθεσε. Μιλώντας δε για τη δημιουργία σε εποχές δύσκολες παρατήρησε πως: «Λένε πως μετά από έναν Μεσαίωνα έρχεται μια Αναγέννηση. Πιστεύω ότι η ανάγκη για δημιουργία είναι επιτακτική, οπότε, ακόμη και τώρα, μετά την δύσκολη περίοδο της Πανδημίας, συνεχίζουμε να δημιουργούμε».

Μίλησε επίσης για το Home studio που έχει δημιουργήσει στο σπίτι της, αλλά και για την άψογη συνεργασία με τον αδερφό της Ιάσονα και τους συνεργάτες της. « Όποτε έχουμε όρεξη και έμπνευση δημιουργούμε» είπε και πρόσθεσε «Έχω τις ιδέες αλλά δεν είμαι καθόλου καλή στο πρακτικό κομμάτι έχω τον αδερφό μου τον Ιάσονα και τα αναλαμβάνει εκείνος οπότε η δημιουργία γίνεται από κοινού». Αναφερόμενη στα καλοκαιρινά της σχέδια αποκάλυψε την επιλογή της: «Διακοπές, ηρεμία και από Σεπτέμβριο επιστροφή στη δουλειά αν είναι καλές οι εξελίξεις με την πανδημία» είπε.

Τέλος, μιλώντας  για την κυκλοφορία των δημιουργιών  της στις μουσικές ψηφιακές πλατφόρμες τόνισε: «Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες. Δημιουργώ και το αφήνω χωρίς να αγχώνομαι για το κοινό. Δεν περιμένω τίποτα, αυτός είναι ο κανόνας μου. Δεν έχω καθόλου προσδοκίες» επισημαίνοντας όμως: « Δεν σταματάμε να δημιουργούμε».
Συνέντευξη –κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος