Κ. Κωνσταντινίδου: Η αγορά της Κομοτηνής περιμένει με ασφάλεια το κοινό

Στην Κομοτηνή πια όλα τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν μετά από επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος -εκτός αυτών των τροφίμων, της ένδυσης και υπόδησης- προκειμένου οι πελάτες να εισέρχονται στο κατάστημα και να αγοράζουν το είδος για το οποίο έχουν ενημερώσει.

Αυτό γίνεται προκειμένου να ελέγχεται το τρίωρο της αγοράς που επιτρέπεται, στο πλαίσιο της σχετικής χαλάρωσης των μέτρων. Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος του Συλλόγου Ένδυσης και Υπόδησης, Κυριακή Κωνσταντινίδου. Επιπλέον πρόσθεσε πως τα άτομα που θα πρέπει να είναι μέσα στο κατάστημα θα είναι 1 ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, ενώ από τον αριθμό των ατόμων θα εξαιρείται το προσωπικό του καταστήματος.

«Το αγοραστικό κοινό αφού έχει κάνει την επικοινωνία με το κατάστημα, θα πρέπει να στείλει μήνυμα στον αριθμό 13032. Φυσικά θα πρέπει να φορά μάσκα, προκειμένου όλοι με ασφάλεια να περάσουμε αυτή την περίοδο, φροντίζοντας να κρατηθούν όρθια και τα εμπορικά καταστήματα. Χάσαμε δύο εορταστικές περιόδους που αυτό έχει πλήξει καίρια την οικονομική κατάστασή μας. Πάντα στις εορταστικές περιόδους προσπαθούσαμε να καλύψουμε τα κενά και να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας.
Πέρυσι και φέτος χωρίς αγορές το Πάσχα και τα Χριστούγεννα. Οι υποχρεώσεις τρέχουν, συσσωρεύονται και μέσα σε αυτές και οι ανάγκες για νέο εμπόρευμα. Ας σημειωθεί πως αν και πήρανε παράταση οι εκπτώσεις, ο κόσμος ήταν πολύ μαγκωμένος στις αγορές του. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί με ασφάλεια να περάσουμε αυτό δύσκολο διάστημα, προσέχοντας την υγεία μας, αλλά και την τοπική μας οικονομία», τόνισε η κ. Κωνσταντινίδου.

Τέλος, από τις 4 Μαρτίου, οπότε η αγορά λειτουργούσε σε δύο επίπεδα με ραντεβού εντός καταστήματος και παράδοση εκτός καταστήματος, είναι αλήθεια, είπε η κ. Κωνσταντινίδου πως όσοι μπορούσαν να τα υποστηρίξουν αυτά -κυρίως οι νέοι- ήταν αυτοί που είναι εξοικειωμένοι με τη νέα τεχνολογία. Οι υπόλοιποι ήθελαν να έχουν φυσική παρουσία στους χώρους των καταστημάτων, και τώρα τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, αυτό μπορεί να γίνει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος