Κ. Μπουντούνης στην ΕΡΤ Κομοτηνής: Μακάρι να εκλείψουν ρατσιστικά και βίαια φαινόμενα

Για το τραγούδι που κυκλοφόρησαν με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη σοκαριστική ρατσιστική δολοφονία του George Floyd το ντουέτο των String Demons, το τραγούδι «Breathe» μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (5-7-2021) ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης. Το τραγούδι έγραψε η Λυδία Μπουντούνη, η βιολίστρια στους String Demons. «Αν η αναπνοή μπορεί κάποιες φορές να θεωρηθεί αντίδραση, εκτός από επιτακτική ανάγκη, τότε ναι αντιδρούμε μουσικά με το αυτό το τραγούδι» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης.

«Είναι ένα τραγούδι που έγραψε η αδερφή μου με αφορμή το σοκαριστικό αυτό συμβάν» δήλωσε ο κος Μπουντούνης σημειώνοντας ότι οι στίχοι μιλούν πιο γενικά “για τέτοιου είδους φαινόμενα βίας και ρατσισμού που δυστυχώς εκδηλώνονται και στην εποχή μας”, προσθέτοντας ότι αυτό το τραγούδι ήταν η δική τους ανάσα αντίδρασης.

Παράλληλα, έσπευσε να ευχηθεί να μη δίνεται ποτέ η αφορμή για τέτοιου είδους τραγούδια, δηλαδή να εκλείπουν από την εποχή μας τέτοια περιστατικά. «Δεν θα ήθελα να συμβαίνουν. Ούτε να κολλάμε τη ζωή μας σε πράγματα που κάνουν τη ζωή μας πιο ανυπόφορη, μια και οι επόμενες γενιές που τώρα είναι μικρά παιδιά και τα βλέπουν θα κάνουν ίσως τα ίδια. Αυτό που θα ζήσουν τα παιδιά μικρά είναι αυτό που για κάποια χρόνια θα το κουβαλούν» δήλωσε.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμμετοχή τους στην παράσταση «Πλούτος» κατά τον Ηλία Καρελά -μια παράσταση θεάτρου σκιών. «Περιμέναμε πώς και πώς να ξεκινήσουμε να παίζουμε πάλι» δήλωσε και αποκάλυψε ότι θα γίνει μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. «Είναι μια παράσταση με πάρα πολλή μουσική. Παίζει ο Λευτέρης Ελευθερίου και η Αρετή Κετιμέ εκτός από εμάς. Ο Καραγκιόζης συναντά τον Αριστοφάνη εγώ έχω γράψει το τραγούδι της «Πενίας» και η Λυδία του «Πλούτου»» σημείωσε και υποσχέθηκε «κάτι θα κανονίσουμε και θα βρεθούμε ξανά στην Κομοτηνή. Είχαμε περάσει πολύ ωραία σε έναν πολύ ωραίο τόπο».

συνέντευξη-κείμενο: Μαρία Νικολάου
Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος