Κομοτηνή: 11-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Υγεία
Κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια λόγω κορονοϊού
Κομοτηνή: 11-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤο κλείσιμο κάθε δομής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε όλη τη χώρα, ως μέτρο κατά της διασποράς του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Η απόφαση αφορά από βρεφονηπιακούς σταθμούς έως πανεπιστήμια. Ο υπουργός Υγείας, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, ΙΕΚ και Πανεπιστημίων, δημόσιων και ιδιωτικών. Έκανε λόγο για προληπτικό μέτρο, που έχει ως στόχο τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού και, παράλληλα, τόνισε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα τόσο για τους εργαζόμενους γονείς όσο και τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Πολιτική
Συνάντηση βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου με τον πρόεδρο ΔΕΥΑΚ Νότη Χαραλαμπίδη
Κομοτηνή: 11-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣυνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κομοτηνής Νότη Χαραλαμπίδη είχε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, στη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για την λειτουργία της επιχείρησης, τα σημαντικά έργα που εκτελεί μέσω του Φιλόδημου και τις άμεσες προτεραιότητές της για μεγάλα έργα, όπως το Φράγμα των Συμβόλων και ο τροφοδοτικός αγωγός μεταφοράς νερού από το φράγμα Γρατινής. Ο βουλευτής δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός και θα αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να προχωρήσει άμεσα η χρηματοδότηση και η εκτέλεση αυτών των μεγάλων έργων.
Αντιπεριφέρεια Ροδόπης
Έργο για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας
Κομοτηνή: 11-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης», συνολικού κόστους 1.098.583 €. Οι εργασίες περιλαμβάνουν οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση (διαγράμμιση και τοποθέτηση πινακίδων), αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας και εφαρμογή αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης στις θέσεις:

• κόμβος Υφαντών (Δυτική έξοδος πόλης Κομοτηνής) έως πριν τον κόμβο Σχολής Αστυνομίας επί της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – όρια Ν. Ξάνθης
• μετά τον κόμβο της Σχολής Αστυνομίας έως κόμβο Αιγείρου επί της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – όρια Ν. Ξάνθης
• τμήμα Επαρχιακής οδού διερχόμενης του οικισμού Πόρπης και κόμβος Μέσης – Γλυφάδας επί της επαρχιακής οδού Μέσης – Παγουρίων
• σύνολο των κόμβων επί της επαρχιακής οδού Κομοτηνής – Ξυλαγανή – Παραλία Μαρώνειας μέσω Μαρώνειας με έναρξη τον οικισμό Κοσμίου. Ήδη ολοκληρώθηκε η εκτέλεση των προβλεπόμενων εργασιών, στους κόμβους Γλυφάδας και Μαρώνειας, σε οδό που διέρχεται του οικισμού της Πόρπης και στην είσοδο της Ξυλαγανής ενώ έως το μέσο του καλοκαιριού πρόκειται να ολοκληρωθούν οι ασφαλτικές εργασίες στο σύνολο των παραπάνω τμημάτων . Στην παρούσα φάση, εξελίσσεται η τοποθέτηση στηθαίων μήκους 5.000 μέτρων. Έως τις αρχές του προσεχούς Ιουνίου πρόκειται να ολοκληρωθεί η αντικατάσταση και τοποθέτηση πινακίδων στα προβλεπόμενα σημεία.

Δ.Π.Θ.
Θεσμός ακροατή Πανεπιστημιακών Μαθημάτων
Κομοτηνή: 11-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤον θεσμό του «Ακροατή Πανεπιστημιακών Μαθημάτων» θα υλοποιήσει και για το εαρινό εξάμηνο το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών. Συγκεκριμένα προσφέρεται το μάθημα: Κοινοτική οργάνωση των Ελληνορθοδόξων κατά την ύστερη οθωμανική περίοδο, Βουλγαρική γλώσσα και Εκμάθηση της Ποντιακής διαλέκτου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική αίτηση μέχρι την Τρίτη 17 Μαρτίου και να επιλέξουν όσα μαθήματα επιθυμούν.

Κομοτηνή: 11-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις
φώτο αρχείου

ΕΛΜΕ Ροδόπης: «Καταγγελίες με στόχο εκπαιδευτικούς»
Η ΕΛΜΕ Ροδόπης ενημερώθηκε από τους διδάσκοντες του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής ότι υπάρχει καταγγελία γονέα που στοχοποιεί δύο εκπαιδευτικούς (Δ/τρια και μια εκ των Υδ/τριών). Ο Σύλλογος Διδασκόντων σε κείμενό του τονίζει ότι η καταγγελία του γονέα είναι εντελώς ανυπόστατη και ότι με τις διαστάσεις που έχει λάβει προσβάλλει όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και διαταράσσει με χείριστο τρόπο την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας. Η ΕΛΜΕ Ροδόπης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στις καθηγήτριες (Δ/τρια και μια εκ των Υδ/τριών) του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής και υιοθετεί το κείμενο που υπογράφουν οι διδάσκοντες του συγκεκριμένου σχολείου.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τιμητικές πλακέτες από το δήμο Ιάσμου
Κομοτηνή: 11-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΠαραδόθηκαν οι τιμητικές πλακέτες της αναβληθείσας λόγω κορωνοϊού εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Ιάσμου, Γιαλούτς Οκταϊ. Για την προσφορά τους στην εκπαίδευση τιμήθηκαν οι: κκ. Γαβριηλίδου Ζωή, Γκουλιάμα – Μανδαλίδου Αλεξάνδρα, Μπαργκάν Γκιουλιζάρ, Καζάκη Σωτηρία και Κοσμίδου Μαριγούλα.

Πολιτισμός
Νέο ΔΣ στον Μορφωτικό Όμιλο Σαρακατσάνων
Κομοτηνή: 11-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου των Εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων συνήλθε σε σώμα ως εξής: Πρόεδρος: Νάκος Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Καπούλας Ευάγγελος , Γενική Γραμματέας: Λεοντίδου Ειρήνη
Ταμίας: Μπίκου Άννα, Μέλος: Ζέκου Κατερίνα, Μέλος: Δαλακούρας Θεόδωρος, Μέλος: Κούτρας Σπύρος. Εκπρόσωποι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσάνων εξελέγησαν οι: Καπούλας Ευάγγελος, Κούτρας Σπύρος

Αναβολή εκδηλώσεων στην ΠΚ Ροδόπης
Κομοτηνή: 11-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤο Δ.Σ. της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης αναβάλει όλες τις προγραμματισμένες μέσα στον μήνα Μάρτιο εκδηλώσεις – δικής του ευθύνης ή άλλων φορέων – που επρόκειτο να γίνουν στο Στέκι του Συλλόγου. Επίσης, με απόφαση των υπευθύνων και του Δ.Σ. δεν θα γίνονται μέχρι το τέλος του Μάρτη τα μαθήματα Παραδοσιακού Χορού και οι προβολές ταινιών στην Κινηματογραφική  Λέσχη. Οι Θεατρικές και οι Μουσικές Ομάδες του Συλλόγου θα αποφασίσουν ξεχωριστά, αν θα συνεχίσουν τις πρόβες τους. Στο τέλος του μήνα, ανάλογα με την επιδημιολογική εξέλιξη του Κορωνοϊου στη χώρα, τα μέτρα θα επανεξεταστούν και θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός ο οποίος αφαίρεσε όχημα από την πόλη της Ξάνθης
Κομοτηνή: 11-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣυνελήφθη την 9-3-2020 το πρωί, σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 39χρονος ημεδαπός, διότι λίγη ώρα νωρίτερα αφαίρεσε από την πόλη της Ξάνθης ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Το αφαιρεθέν όχημα παρελήφθη από τον ιδιοκτήτη του.

Καιρός
Κομοτηνή: 11-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΛίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος