Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Υγεία – Κορονοϊός
Περιφέρεια αν. Μακεδονίας Θράκης
Ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις στα κτίρια ευθύνης της Περιφέρειας ΑΜΘ
Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΞεκίνησαν χθες οι απολυμάνσεις κτιρίων που βρίσκονται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Η αρχή έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης με τα κτίρια όπου στεγάζονται οι Διευθύνσεις Μεταφορών-Επικοινωνιών, Τεχνικών Έργων και Πολιτικής Προστασίας, ενώ ακολούθησε το κτίριο του Διοικητηρίου. Απολυμάνσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ.

Απολυμάνσεις σήμερα στους Συνοριακούς Σταθμούς
Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΕιδικά συνεργεία θα πραγματοποιήσουν σήμερα απολυμάνσεις στους Συνοριακούς Σταθμούς Κήπων και Καστανεών καθώς επίσης σε κτίρια της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Αντίστοιχες εργασίες απολύμανσης θα πραγματοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Κατά τις ημέρες των εργασιών, η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μέτρα από την αντιπεριφέρεια Ροδόπης
Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟι υπηρεσίες της ΠΑΜΘ που βρίσκονται εγκατεστημένες στο κτίριο της ΠΕ Ροδόπης (πρώην Νομαρχία) θα παραμείνουν κλειστές σήμερα και δεν θα γίνει καμία συναλλαγή με το κοινό. Την ίδια μέρα υπηρεσίες όπως, η ΔΟΥ Κομοτηνής-Υπουργείο Οικονομικών, η ΥΔΟΜ και το ΚΕΠ Δήμου Κομοτηνής, που βρίσκονται στο Διοικητήριο, δεν θα είναι στελεχωμένες με ανθρώπινο δυναμικό.

Έντυπα για την ενημέρωση του κοινού
Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΔημιουργία και προβολή έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού για προβολή των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό. με οδηγίες πρόληψης που απευθύνονται στο γενικό πληθυσμό, στις ευπαθείς ομάδες, σε επισκέπτες και ταξιδιώτες στην περιοχή. Τα ενημερωτικά φυλλάδια θα διανεμηθούν α. μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑ Κομοτηνής β. με μέριμνα του Φαρμακευτικού Συλλόγου σε όλα τα μέλη του γ. στους Δήμους της ΠΕ Ροδόπης, δ. στο ΚΤΕΛ Ροδόπης ε. στον ΟΣΕ στ.στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και στον ΕΦΚΑ. Στην ψηφιακή τους μορφή, θα αποσταλούν μέσω της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, σε 6000 αποδέκτες μέλη της μαθητικής κοινότητας, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Υπηρεσία ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης για τους πολίτες
Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΑπό σήμερα το πρωί τίθεται σε λειτουργία υπηρεσία ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης για τους πολίτες, στην ιστοσελίδα της ΠΑΜΘ, pamth.gov.gr. Οι πολίτες που επιθυμούν να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά για την εξυπηρέτηση υποθέσεων τους, επιλέγουν το ενεργό εικονίδιο με την ονομασία Γραφείο Υποστήριξης – Κορονοϊός.

Έλεγχοι στο επιβατικό κοινό στους σταθμούς ΚΤΕΛ Αθήνας και Θεσσαλονίκης
Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤίθενται από σήμερα το πρωί σε ισχύ έλεγχοι με εξειδικευμένο εξοπλισμό και προσωπικό στο επιβατικό κοινό στους σταθμούς Αθήνας και Θεσσαλονίκης του ΚΤΕΛ με προορισμό τη Ροδόπη. Διατίθεται στους επιβάτες απολυμαντικό υγρό, μάσκες, γάντια ενώ πραγματοποιείται μέτρηση θερμοκρασίας σώματος με θερμοκάμερα. Αντίστοιχοι έλεγχοι διενεργούνται και στα στρατόπεδα της περιοχής.

Εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας
Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα εξυπηρετούνται οι πολίτες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και για κατεπείγοντα θέματα θα εξυπηρετούνται δια ζώσης μετά από προγραμματισμένη συνάντηση (ραντεβού). Επίσης, για κατεπείγοντα θέματα, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και με τα γραφεία των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών.
Έλεγχοι τιμών και επάρκειας αγαθών
Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣε ελέγχους για την επάρκεια των αγαθών και τον έλεγχο της πολιτικής των τιμών προβαίνουν οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας μέχρι στιγμής η αγορά έχει απόλυτη επάρκεια τροφίμων.

Λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μ. Θράκης.
Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΔια περιφοράς θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στο πλαίσιο της τήρησης των γενικών και ειδικών διατάξεων που αφορούν στον κορονοϊό, και σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων.
Παράταση αναστολής εκδηλώσεων.
Παρατείνεται μέχρι νεωτέρας η απόφαση με την οποία είχαν ανασταλεί μέχρι τις 20 Μαρτίου όλες οι εκδηλώσεις και δράσεις της Περιφέρειας.
Παράταση αναβολής εξετάσεων των Διευθύνσεων Μεταφορών.
Παρατείνεται μέχρι νεωτέρας η απόφαση με την οποία είχαν ανασταλεί μέχρι τις 27 Μαρτίου όλες οι εξετάσεις, πρακτικές και θεωρητικές, σχετικές με τις άδειες οδήγησης.
Επίσπευση ένταξης έργων υγείας στο ΠΕΠ ΑΜΘ.
Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΕπισπεύδεται από τον Περιφερειάρχη και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος η χρηματοδότηση έργων που αφορούν σε θέματα υγείας. Με απόφαση του κ. Μέτιου η Περιφέρεια διαθέτει 3.313.387 € από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για μια σειρά από έργα ενίσχυσης με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό κλινικών των νοσοκομείων της Περιφέρειας.

Έκκληση να παραμείνουν στο σπίτι οι πολίτες
Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΈκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι επιλέγοντας για την διεκπεραίωση των αιτημάτων τους την εξυπηρέτηση εξ αποστάσεως και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας απευθύνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για την εξάπλωση του κορονοϊού
Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις«Η κατάσταση που διαμορφώνεται με την εξάπλωση του κορονοϊού βρίσκει το λαό μας ανοχύρωτο, με υποστελεχωμένο σύστημα υγείας, με μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία, σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με τεράστια κενά σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και ιατροτεχνικό εξοπλισμό» τονίζουν Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Με κοινή ανακοίνωσή τους ζητούν πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού. Όπως και να καλυφθούν οι ανάγκες στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, αλλά και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Αναστέλλει τη λειτουργία των κλειστών γυμναστηρίων , των βιβλιοθηκών , της λέσχης ηλικιωμένων ο δήμος Σαπών
Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟ Δήμος Μαρωνείας – Σαπών αναστέλλει τη λειτουργία των κλειστών γυμναστηρίων , των βιβλιοθηκών , της λέσχης ηλικιωμένων καθώς επίσης περιορίζονται οι ώρες εισόδου κοινού στις υπηρεσίες του Δήμου κατά 50% για τις επόμενες 14 ημέρες ενώ ακυρώνονται και οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.
Χωρίς λαϊκές Ίασμος και Σώστης
Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΑναστέλλεται – ακυρώνεται η λειτουργία λαϊκών αγορών Ιάσμου και Σώστου έως την 31η Μαρτίου 2020.

Πρωτογενής Τομέας
Αναστέλλεται για 15 ημέρες η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ

Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΑναστέλλεται για 15 ημέρες της διαδικασίας υποδοχής αιτήσεων ΟΣΔΕ του έτους 2020. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Μάκης Βορίδης διαβεβαιώνει τους παραγωγούς πως το γεγονός αυτό δεν πρόκειται να διαταράξει την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και την έγκαιρη ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεών τους.

Λειτουργία καταστημάτων πώλησης αγροεφοδίων

Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΔεν θα σταματήσουν να λειτουργούν καταστήματα που διαθέτουν:

• άδεια εμπορίας γεωργικών φαρμάκων
• άδεια εμπορίας λιπασμάτων
• άδεια πολλαπλασιαστικού υλικού
• άδεια πώλησης και εμπορίας ζωoτροφών
• άδεια πώλησης και εμπορίας κτηνιατρικών φαρμάκων

Οι υπεύθυνοι λειτουργίας των καταστημάτων αυτών οφείλουν να τηρούν απαρεγκλίτως τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις που έχει εκπονήσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Εθελοντισμός

1000 ευρώ για αντισηπτικά χεριών

Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΜε ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης εγκρίθηκε το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρώ [1.000Ε] από το Ταμείο της, προκειμένου να χορηγηθούν αντισηπτικά χεριών και επιφάνειας, είδη καθαριότητας, γάντια , μάσκες για τους αστυνομικούς των υφιστάμενων Υπηρεσιών της ΓΕ.Π.Α.Δ.ΑΜ&Θ και των Αστυνομικών Σχολών (ΤΔΑ Κομοτηνής – ΤΔΑ Διδ/χου), λόγω της πανδημίας εξάπλωσης του κορωνοϊου. Η Ένωση απευθύνει κάλεσμα στην πολιτεία (πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου μας) να μεριμνήσει ως αρμόδια για την άμεση διάθεση όλων των αναγκαίων ειδών προφύλαξης από την μετάδοση του κορονωϊού σε κάθε αστυνομική υπηρεσία της χώρας.
Αιμοδοσία στο πρώτο ΚΑΠΗ
Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΈκκληση προς τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη απευθύνει η διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής κα Μάγδα Γιαμουστάρη. Η NY Αιμοδοσίας του ΓΝ Κομοτηνής έχει ξεχωριστή είσοδο γεγονός που διευκολύνει την προσέλευσή τους. Παράλληλα με την NY Αιμοδοσίας, η οποία συνεχίζει να δέχεται αιμοδότες, θα λειτουργεί για αιμοληψίες και ο χώρος του 1ου ΚΑΠΗ Κομοτηνής. Σήμερα από τις 10:00π.μ. έως και 13:30 μ.μ αύριο Πέμπτη, Παρασκευή 20 Μαρτίου και την Δευτέρα 23/3/2020

Οικονομία
Επτά προτάσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων
Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΕπιστολή με εφτά προτάσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων απέστειλε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Γραβάνης Αντώνης στον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο. Ο κος Γραβάνης προτείνει μεταξύ άλλων: Αναστολή της υποχρέωσης πληρωμής φόρων, εισφορών και ρυθμίσεων οφειλών για όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί. Καταβολή επιδόματος στους εργαζομένους που έχουν χάσει την εργασία τους και στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που πλήττονται αλλά και επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης που είχαν πριν την έλευση της επιδημίας.
Βουλή
Ερώτηση για τους κτηνοτρόφους
Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΕρώτηση προς τους κ. κ. Υπουργούς: -Ανάπτυξης και Επενδύσεων -Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων –Οικονομικών με θέμα: « Προβλήματα στις αποζημιώσεις από τα μέτρα εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου για τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης» κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου. Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί: Αν σκοπεύουν να καταθέσου νέα, διορθωτική ΚΥΑ με την οποία θα λύνεται το πρόβλημα που έχει προκύψει; Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να ξεμπλοκάρει η διαδικασία πληρωμής των κτηνοτρόφων; Και αν παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας;
Δήλωση βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου για τους κτηνοτρόφους
Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις“Καθώς η πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος οικονομικής αποζημίωσης και ενίσχυσης αποτελεί υποχρέωση του κράτους που επέβαλλε την μερική ή ολική σφαγή των ζώων για την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου και είναι ζωτικής σημασίας για να αναπληρωθεί το κεφάλαιο αυτό, πήραμε την πρωτοβουλία βουλευτές της ΑΜ-Θ να καταθέσουμε στη Βουλή την  ερώτηση” δήλωσε ο βουλευτής κος Χαρίτου.

Ελληνοτουρκική μεθόριος
Συγκέντρωση υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Το εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης με επιστολή του στα μέλη του ζητά από αυτά να συμβάλουν στη δωρεά συγκεκριμένων ειδών υλικοτεχνικού εξοπλισμού, απαραίτητου για τη σωστή αντιμετώπιση της κρίσης στην ελληνοτουρκική μεθόριο για την ενίσχυση του έργου των εκεί αστυνομικών δυνάμεων. Όποιος ή όποια ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού προς την Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης παρακαλείται να επικοινωνήσει με το Επιμελητήριό μας για να δοθούν λεπτομέρειες και οδηγίες (αρμόδιος υπάλληλος: Μαργαρίτης Συμεών, τηλ. 2531022831, e-mail: s.margaritis@rodopicci.gr).

Αστυνομικό Δελτίο
Διαρρήκτες τριών επιχειρήσεων
Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΑπό αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος δύο (2) ατόμων, διότι όπως προέκυψε τις πρώτες πρωινές ώρες προχθές στο νομό Ροδόπης, διέρρηξαν τρεις επιχειρήσεις αφαιρώντας χρήματα και διάφορα τρόφιμα – αναψυκτικά.

Καιρός
Κομοτηνή: 18-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΑρχικά αίθριος, βαθμιαία από τα ανατολικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ νοτιοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά, βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 βαθμιαία στο Αιγαίο 7 και από το απόγευμα πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος