Κομοτηνή: 21-4-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Κορονοϊός – Υγεία
Δέκα νέα κρούσματα κορονοϊου
Κομοτηνή: 21-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΔέκα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε τη Δευτέρα του Πάσχα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι 2.245 και 61 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο κος Τσιόδρας είπε ακόμη ότι από τον covid-19 στην Ελλάδα έχουν πεθάνει 118 άτομα.

Κ. Χαριτόπουλος, Πρόεδρος Ι.Σ. Ροδόπης: Οι γιατροί του δημοσίου θα πρέπει να είναι πάντα πολύ καλά εξοπλισμένοι
Κομοτηνή: 21-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΠάρα πολλές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό επισημαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, ο κος Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος σημειώνοντας όμως πώς σιγά – σιγά οι ελλείψεις αυτές αποκαθίστανται και τα κενά καλύπτονται. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάφορα Πρωτόκολλα για το πώς πρέπει να είναι ο καθένας εξοπλισμένος, ανάλογα σε ποιο σημείο βρίσκεται» σημειώνει ο κος Χαριτόπουλος . Ο πρόεδρος του ΙΣ Ροδόπης επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι πολύ καλά θα πρέπει να είναι «θωρακισμένοι» ειδικά όσοι αντιμετωπίζουν επιβεβαιωμένα περιστατικά covid 19 . «Ενώ στην αρχή υπήρχαν φοβερές ελλείψεις, τώρα πια, όσο περνάει ο καιρός, σιγά –σιγά αυτές οι ελλείψεις αποκαθίστανται με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Όχι ότι δεν υπάρχουν όμως, υπάρχουν ακόμη» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Το Μήνυμα του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη

Κομοτηνή: 21-4-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις«Η αντιμετώπιση της ζωής ως ρεαλιστική, βιωματική, προσέγγιση μας φέρνει μπροστά στις ευθύνες που έχουμε όλοι μας απέναντι στην Κοινωνία.» αναφέρει στο Μήνυμα του ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και σημειώνει ότι «η Ανάσταση του Ιησού Χριστού μόνο ως βιωματική πίστη, μπορεί να δίνει το μήνυμα της ουσιαστικής ελπίδας και της απόλυτης Νίκης του θανάτου.» Στο ίδιο μήνυμα ο κος Τσέπελης επισημαίνει: «Μένουμε σταθεροί στις αξίες μας, στο μεγάλο δώρο της ζωής, στο σεβασμό της ανθρώπινης ύπαρξης στην περιφρούρηση της δημόσιας υγείας και του δημόσιου συμφέροντος.» Και το μήνυμα του δημάρχου Ξάνθης καταλήγει: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος για έναν προς έναν τους πολίτες της Ξάνθης, που με τη βιωματική τους αλήθεια, στάθηκαν με σεβασμό απέναντι στα γεγονότα και συνεχίζουν με την ίδια συνέπεια. Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά. Με υπομονή και αγάπη, θα βρεθούμε ξανά.»

Ενημέρωση για τον κορονοϊό ζητούν Πολίτες της Ξάνθης
Κομοτηνή: 21-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΠρωτοβουλία πολιτών θίγει το ζήτημα της επίσημης ενημέρωσης από το τις αρμόδιες αρχές για την εξέλιξη του κοροναϊού στην Ξάνθη. Σε διαδικτυακό ψήφισμα στην πλατφόρμα avaaz, πολίτες ζητούν επίσημα στοιχεία για το λόγο που η περιοχή παραμένει σε καραντίνα και γίνεται λόγος για “υψηλό επιδημιολογικό φορτίο” ενώ επισήμως τα κρούσματα έχουν σταματήσει.

Περιφέρεια
Δημιουργία «Πράσινων Σημείων» στην αν.Μ.Θ.
Κομοτηνή: 21-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤην τροποποίηση της καταληκτικής ημερομηνίας, από 30/04/2020 σε 30/06/2020, για την υποβολή προτάσεων από τους Δήμους της Περιφέρειας ΑΜΘ για τη Δημιουργία Πράσινων Σημείων σε αυτούς υπέγραψε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος. Η δημιουργία Πράσινων Σημείων αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής για τα απόβλητα σύμφωνα με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προώθηση της προετοιμασίας για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.
Κατασκευή αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
Κομοτηνή: 21-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤην έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων για έργο κατασκευής Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 87,5 MW από 35 Ανεμογεννήτριες στη Ροδόπη από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία αιολικών πάρκων ισχύος 87,5 MW στις θέσεις «ΓΕΡΑΚΑΣ-ΡΟΜΒΟΣ», «ΜΗΛΙΑ-ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ-ΛΙΒΑΔΟΚΟΡΥΦΗ», «ΚΑΝΔΥΛΑ-ΚΥΡΤΟΝ», της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.
Πρωτογενής Τομέας
Αίρονται οι περιορισμοί σε εξαγωγές από τη Ρουμανία
Κομοτηνή: 21-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣτην πλήρη άρση των περιορισμών στις εξαγωγές ορισμένων αγροτοδιατροφικών προϊόντων που είχε επιβάλει μέσω Στρατιωτικού Διατάγματος προχώρησε η Ρουμανία, κατόπιν και της παρεμβάσεως του ΥΠΑΑΤ, Μάκη Βορίδη στην Κομισιόν. Οι ρουμανικές Αρχές εξέδωσαν νεότερο Στρατιωτικό Διάταγμα με το οποίο καταργούνται οι περιορισμοί στην εξαγωγή αγροτοδιατροφικών προϊόντων που είχαν επιβληθεί από τις 10 Απριλίου.
Εθελοντισμός Αλληλεγγύη
Υποστήριξη ζητά το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Κομοτηνή: 21-4-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά την υποστήριξη όλων για να συνεχίσει το απαραίτητο έργο του, μέσω της ενέργειας: «Αυτό το Πάσχα Χαμογελάω στη σκέψη ότι Αγκαλιάζω…». Έως και 26/4 καλεί όλους να στείλουν SMS στο 19810* συμπληρώνοντας τη φράση: «Αυτό το Πάσχα Χαμογελάω στη σκέψη ότι Αγκαλιάζω…». και να μοιραστείτε μαζί μας, ποιον θέλετε να αγκαλιάσετε το Πάσχα. Τα μηνύματά θα αναρτώνται στο www.hamogelo.gr, ώστε «να μοιραστούμε όλοι μία ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ, να γίνουμε άλλος ένας κρίκος σε αυτή την αλυσίδα και να στηρίξουμε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που σήμερα μας χρειάζεται όλους!¨» αναφέρουν οι εμπνευστές της προσπάθειας.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού
Κομοτηνή: 21-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣυνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή του Πάσχα για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν τρεις (3) παραβάσεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και μια (1) σήμερα ενώ για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν εννέα (9) την Κυριακή του Πάσχα και τρεις (3) σήμερα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας έως και τις 27 Απριλίου, ημερομηνία λήξης των περιοριστικών μέτρων.
Συμπλοκή τεσσάρων κρατουμένων στις ΔΦ της Κομοτηνής ανήμερα του Πάσχα
Κομοτηνή: 21-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΕπεισόδιο σημειώθηκε χθες -ανήμερα του Πάσχα- μεταξύ τεσσάρων αλλοδαπών κρατουμένων στον αύλειο χώρο των δικαστικών φυλακών Κομοτηνής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χ». Το αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να διακομιστούν στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο τραυματισμένοι και οι τέσσερις, εκ των οποίων ο ένας διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο Καβάλας με βαριές κρονιογκεφαλικές κακώσεις. Στους δυο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στις φυλακές και ο τρίτος νοσηλεύτηκε και πήρε εξιτήριο χθες το πρωί.
Καιρός
Κομοτηνή: 21-4-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΛίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.
Νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη για αύριο Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στο Αιγαίο 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει αισθητή και στα νότια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος