Κομοτηνή: 3-9-2019 Ειδήσεις

Πολιτική
Κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη

Κομοτηνή: 3-9-2019 Ειδήσεις

Στο πλαίσιο των δράσεων της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από τους κ.κ. Μακάριο Λαζαρίδη Βουλευτή Καβάλας, Δημήτριο Κούβελα Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Αλεξοπούλου Βουλευτή Αχαΐας και Στυλιανό Κονταδάκη Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, θα επισκεφτεί αύριο Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου τη Ροδόπη.

Κομοτηνή: 3-9-2019 Ειδήσεις
(

Το πρόγραμμα της επισκέψεως, έχει διαμορφωθεί ως εξής:
10.00 πμ Επίσκεψη Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
11.30 πμ Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης.
12.30 μμ Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Θρακικά Εκκοκκιστήρια
13.30 μμ Συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
18.00 μμ Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς του Νομού
19.00 μμ Εκδήλωση – ομιλία στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη
Κομοτηνή: 3-9-2019 ΕιδήσειςΜε αφορμή την 84η ΔΕΘ,  ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στεργίου Γεώργιος θα επισκεφθεί την Ξάνθη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Εργαστήρι Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, στις εγκαταστάσεις της ΚΟΜΜΟΤΕΞ, στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, το Δήμαρχο Ξάνθης, το Επιμελητήριο Ξάνθης, την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ξάνθης καθώς κι επίσκεψη στις Γιορτές Παλιάς Πόλης.
Συνάντηση ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη με παραγωγούς καπνών
Κομοτηνή: 3-9-2019 ΕιδήσειςΜε εκπροσώπους παραγωγών καπνών συναντήθηκε χθες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης. Ο Υπουργός τόνισε την αναγκαιότητα μείωσης του κόστους παραγωγής και ενημέρωσε για τη νέα ΚΑΠ σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και την κατεύθυνση της οργάνωσης των παραγωγών με στόχο την πράσινη αγροτική ανάπτυξη και την ευφυή γεωργία. Παράλληλα αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της εξυγίανσης του ΕΛΓΑ, προς όφελος των παραγωγών που πλήττονται, ενώ δεσμεύθηκε να εξετάσει το καθεστώς των εργατών γης σε συνεργασία και με το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης.
Περιφέρεια
Ορισμός χωρικών και θεματικών Αντιπεριφερειαρχών ΑΜΘ

Κομοτηνή: 3-9-2019 Ειδήσεις

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, οι παρακάτω περιφερειακοί σύμβουλοι ορίζονται χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες.
Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες:
• Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γεώργιος Παπαδόπουλος
• Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτριος Πέτροβιτς
• Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης
• Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Νικόλαος Ευφραιμίδης
• Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νικόλαος Τσαλικίδης
Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες:
• Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Σιμιτσής (από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας)
• Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθανάσιος Τσώνης (από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου)
• Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Κωνσταντίνος Βενετίδης (από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου)
• Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, Δημήτριος Γαλανόπουλος (από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης)
• Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας, Αχμέτ Ιμπράμ (από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης)
• Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Γεώργιος Ζιμπίδης (από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας)
Η θητεία των νέων Αντιπεριφερειαρχών ορίζεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 και η άσκηση των καθηκόντων τους θα ξεκινήσει από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης ορισμού τους στο ΦΕΚ.
Ανακοίνωση Χριστόδουλου Τοψίδη
Κομοτηνή: 3-9-2019 Ειδήσεις«Μερικές ώρες μόνο μετά την συγκρότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το υπό εξέλιξη διαπαραταξιακό «παζάρι», στο οποίο αναφέρθηκε στην προχθεσινή του δήλωση (30/8) ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, «επισημοποιήθηκε» με σχετικό Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε» αναφέρεται σε σχόλιο του κου Τοψίδη για την ανακοίνωση για τη νέα πλειοψηφία που διαμορφώνεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για “ευκαιριακός χαρακτήρας” του επιχειρήματος που αποσκοπεί στην κατάληψη έμμισθων θέσεων και ρόλων διοίκησης από στελέχη της ελάσσονος αντιπολίτευσης στα πλαίσια μίας προσπάθειας να εμφανισθεί ότι ο Περιφερειάρχης και η παράταξή του ότι έχουν ευρύτερη αποδοχή.
Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης
Κομοτηνή: 3-9-2019 Ειδήσεις«Η ανακοίνωση της από καιρό φημολογούμενης συνεργασίας των παρατάξεων του κ. Μέτιου και του κ. Σημιτσή αλλά και κ. Καραγιώργη, μόνο έκπληξη δε μπορεί να προκαλεί σε κανένα.» αναφέρεται σε σχόλιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με αφορμή την κοινή ανακοίνωση των τριών παρατάξεων. «Είναι αποκαλυπτική γι αυτά που και προεκλογικά ασκούσε κριτική η Λαϊκή Συσπείρωση στις παρατάξεις που συμφωνούν με τις επιλογές της ΕΕ και των κομμάτων που υπηρετούν την ίδια στρατηγική» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
Μήνυμα του νέου αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης
Κομοτηνή: 3-9-2019 Ειδήσεις«Με ιδιαίτερη τιμή και αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω σήμερα τα καθήκοντά μου ως Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης. Είναι μια θέση ευθύνης που μου εμπιστεύτηκε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος τον οποίο και ευχαριστώ. Μία θέση στην οποία οφείλω να ανταποκριθώ για όλους εκείνους που με στήριξαν και με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Νίκος Ευθυμιάδης με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων ως αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης. «Είμαι αποφασισμένος να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια και να εργαστώ με ειλικρίνεια, διαφάνεια και ισονομία απέναντι στον πολίτη, να συνεργαστώ με συλλογικούς φορείς και δημιουργικές οντότητες» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κος Ευθυμιάδης.
ΔΠΘ
Έργα στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο
Κομοτηνή: 3-9-2019 ΕιδήσειςΣε αντικατάσταση των δύο λεβήτων και καυστήρων του Πανεπιστημιακού Κολυμβητηρίου του ΤΕΦΑΑ και σε τοποθέτηση νέου συστήματος  χλωρίωσης μικρής πισίνας προχώρησε το Δ.Π.Θ. «Η προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών συνεχίζεται με την ωρίμανση του έργου ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου» ενημερώνουν οι υπεύθυνοι.
Εθελοντισμός
Δωρεάν στέγαση για φοιτήτριες
Κομοτηνή: 3-9-2019 ΕιδήσειςΗ ΧΕΝ Ελλάδος υλοποιεί για 7η συνεχή χρονιά το «Πρόγραμμα ΑΘΗΝΑ – Δωρεάν Στέγαση για Φοιτήτριες» για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, που αφορά φοιτήτριες/σπουδάστριες προερχόμενες από την περιφέρεια και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα έναρξης ή συνέχισης των σπουδών τους σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ και ΙΕΚ της Αττικής και δεν έχουν τους πόρους να εξασφαλίσουν ασφαλή και αξιοπρεπή διαμονή.

Παιδεία
Εγγραφές στα δημόσια ΙΕΚ
Κομοτηνή: 3-9-2019 ΕιδήσειςΤο Υπουργείο ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφών καταρτιζομένων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) του ΥΠΑΙΘ για το έτος κατάρτισης 2019-2020 (στο Α΄ εξάμηνο) που γίνονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Στο σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr Το σύστημα θα δέχεται αιτήσεις μέχρι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου. Οι νέες ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ (Α΄ εξάμηνο) του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής για το φθινοπωρινό εξάμηνο 2019 Β είναι οι παρακάτω:
1 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
2 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
3 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
4 ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
5 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
6 ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
7 ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
8 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Η/Υ

Η φοίτηση στο Δημόσιο ΙΕΚ είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, διαρκεί 4 εξάμηνα κατάρτισης (4Χ300 ώρες) και 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης (960 ώρες) το οποίο μπορεί όμως να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των 2 τελευταίων εξαμήνων – Τα μαθήματα είναι υποχρεωτικά (με απουσίες) και γίνονται απογευματινές ώρες – Για να γραφτεί κάποιος στο ΙΕΚ θα πρέπει να είναι απόφοιτος Δευτεροβάθμιας μη υποχρεωτικής τυπικής εκπαίδευσης (απόφοιτοι Λυκείου, κάτοχοι πτυχίου ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ ή ισότιμου τίτλου)
Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας
Κομοτηνή: 3-9-2019 ΕιδήσειςΤην επαναλειτουργία των τμημάτων του για τη θεατρική περίοδο 2019-2020 του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας ανακοίνωσε το ΔΗΠΕΘΕ . Το πρόγραμμα των θεατρικών προγραμμάτων θα είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της κάθε ηλικίας στην οποία απευθύνονται. Οι συναντήσεις των τμημάτων πραγματοποιούνται στην Καπναποθήκη του Δήμου Κομοτηνής ως παρακάτω:
Α) Για το Παιδικό τμήμα, κάθε Τρίτη από τις 6:30 το απόγευμα έως τις 8:30 το βράδυ
Β) Για το Εφηβικό τμήμα κάθε Τρίτη από τις 8:30 έως τις 10:30 το βράδυ
Γ) Για τα τμήματα Ενηλίκων κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, από τις 8 έως τις 10 το βράδυ
Για την ημερομηνία έναρξης των τμημάτων και για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του ΔΗΠΕΘΕ, στα τηλέφωνα: 2531025970 και 2531037770.
Μητρόπολη
Πανηγυρικός Εορτασμός στον Ι.Ν.Ιωακείμ και Άννης( ΘΕΡΜΕΣ)
Κομοτηνή: 3-9-2019 ΕιδήσειςΑρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος θα τελεστεί στον εορτάζοντα Ι.Ν. των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στις Θέρμες (ΛΟΥΤΡΑ), ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμονος στις 9η Σεπ.2019.
Πολιτισμός -Εκδηλώσεις
Το WEGROW KIDS FESTIVAL ξεκινά την Παρασκευή
Κομοτηνή: 3-9-2019 ΕιδήσειςΤο WEGROW KIDS FESTIVAL ξεκινά την Παρασκευή το απόγευμα με το “ΤΟΠΙ” και την παράσταση «Παραμύθια για να σπάτε κέφι» στις 17:30. Επίσης, το απόγευμα θα εμφανιστούν « Τα κρούσματα» και στις επτά και μισή ένα «Ταξίδι στη Φαντασία», μία διαδραστική παράσταση που περιλαμβάνει εναέρια ακροβατικά, ξυλοπόδαρα, τεχνικές τσίρκο. Τέλος στις εννέα παρά τέταρτο θα δοθεί παράσταση κουκλοθεάτρου «ο Ψαροτρομάρας» από το Κου-κλο Θέατρο Κρήτης με τεχνική μαύρου θεάτρου.

Το Φεστιβάλ μπύρας και μουσικής επιστρέφει
Κομοτηνή: 3-9-2019 ΕιδήσειςΤο Φεστιβάλ μπύρας και μουσικής ξεκινά την Παρασκευή στις εννέα το βράδυ στο Υπαίθριο Θέατρο με μουσική συναυλία  με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Διονύση Τσακνή. Το Σάββατο στις εννέα το βράδυ στο Υπαίθριο Θέατρο Κομοτηνής εμφανίζονται οι Folk’n’Roll .

Εγγραφές στο Σύλλογο Εβριτών
Κομοτηνή: 3-9-2019 ΕιδήσειςΞεκίνησαν  οι εγγραφές στο Σύλλογο Εβριτών Νομού Ροδόπης για μικρούς και μεγάλους σε τμήματα με: χορό,μουσική, τραγούδι, παιδικό βιβλίο, εικαστικά και δημιουργία. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά από τις δέκα το πρωί έως το μεσημέρι και από τις έξι και μισή το απόγευμα έως τις οκτώ και μισή το βράδυ. Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.
Αστυνομία
Δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία για απάτη από κοινού
Κομοτηνή: 3-9-2019 ΕιδήσειςΔόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δράμας, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 38χρονης αλλοδαπής, που κατηγορείται για απάτη από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, η ζημία από την οποία υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ και συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για την υπήκοο Βουλγαρίας (επ) STANOEVA (ον) VESELINA του IVANOVA και της YORDANKA, γεν. 12-3-1981, στη Βουλγαρία.
Σύλληψη στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: 3-9-2019 ΕιδήσειςΣυνελήφθη προχθές το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής, 50χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να εκτελεί οικοδομικές εργασίες σε οικόπεδο, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας της αρμόδιας αρχής.

Αθλητικά
Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων Αγωνιστικής Αναρρίχησης
Κομοτηνή: 3-9-2019 ΕιδήσειςΜε συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων Αγωνιστικής Αναρρίχησης στο Arco της Ιταλίας έκλεισαν την δράση του καλοκαιριού, αθλητές και αναρριχητές του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής. Στη διοργάνωση συμμετείχαν 1450 αθλητές από 45 χώρες και η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από 11 αθλητές που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Δεν απέσπασαν διακρίσεις όμως και μόνο η συμμετοχής τους σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και συναγωνιζόμενοι με τους καλύτερους αθλητές του κόσμου μόνο θετική μπορεί να είναι.Η αθλήτρια του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής Όλγα Εξακοΐδη, πήρε μέρος στα αγωνίσματα του Επικεφαλής με σχοινί και στο Boulder. Δεν πήρε μέρος στο αγώνισμα της Ταχύτητας μίας και η χώρα μας δεν διαθέτει ανάλογη πίστα αγώνων και προπονήσεων.
Στην κορυφή Grande Jorasses δύο Κομοτηναίοι
Κομοτηνή: 3-9-2019 ΕιδήσειςΟ Χρήστος Καρανίκας και ο Αρχοντής Εξακοΐδης μαζί με δύο συν-ορειβάτες από την Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν μία πολύ δύσκολή διαδρομή στις Γαλλικές Άλπεις. Κατάφεραν να αναρριχηθούν στην κορυφή Grande Jorasses από τη διαδρομή Walker . Η Grande Jorasses 4208μ. βρίσκεται στα σύνορα Γαλλίας- Ιταλίας και είναι από τις πιο εντυπωσιακές και πιο δύσκολες κορυφές των Άλπεων.

Στο Έλμπρους ορειβάτες
Κομοτηνή: 3-9-2019 ΕιδήσειςΟρειβατική αποστολή στο ψηλότερο βουνό της Ευρώπης το Έλμπρους με υψόμετρο 5642μ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Στην κορυφή του Έλμπρους ανέβηκαν επτά ορειβάτες : οι Σεμίνα Νάνη, Κών/νος Τσακμάκης, Τσακήρ Φικρέτ, Αλή Αγά Γιακούπ, Βασίλης Κουρής, Μωραϊτης Δημήτρης και ο Αρχοντής Εξακοΐδης.
Καιρός
Κομοτηνή: 3-9-2019 ΕιδήσειςΓενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος