Κομοτηνή: 30-12-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

Περιφέρεια
Συγκροτήθηκε η επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό
Κομοτηνή: 30-12-2019 ΕΡΤ ΕιδήσειςΜε απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου συγκροτήθηκε και πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση η επιτροπή που θα αναλάβει τον σχεδιασμό, την επιλογή και τον προγραμματισμό των δράσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ για την εκατοστή επέτειο της ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό. Ως μέλη της επιτροπής ορίστηκαν οι εξής: Πρόεδρος: Θεοχάρης Δαλακούρας, Καθηγητής Νομικής ΔΠΘ – Δικηγόρος, Μέλη:Θεόδωρος Αγγλιάς, Δικηγόρος – Ζωγράφος, τ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλεξανδρούπολης, Παύλος Δαμιανίδης, Χημικός – τ. Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή, Καθηγήτρια Φιλολογίας ΔΠΘ – Κοσμήτορας Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών ΔΠΘ, Ζωή Κοσμίδου, Εκτελεστική Γραμματέας Περιφέρειας ΑΜΘ – Πρόεδρος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Θράκης, Νικόλαος Πινάτζης, Αρχιτέκτων – Πρόεδρος Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης και ο Βασίλης Πνευματικάκης, Διδάκτωρ Γεωπολιτικής Πανεπιστημίου Paris 8 – Επιστημονικός Συνεργάτης Περιφερειάρχη ΑΜΘ.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Στη Δημοτική αγορά ο δήμαρχος
Κομοτηνή: 30-12-2019 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤην αγορά της Κομοτηνής, για ευχές και χρόνια πολλά θα επισκεφτούν ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, συνοδευόμενος από συνεργάτες και μέλη της Δημοτικής του ομάδας. Η γιορτινή αυτή βόλτα θα ξεκινήσει στις 11.00 η ώρα το πρωί, από τη Δημοτική αγορά της πόλης.

ΔΠΘ
Κορυφαία ακαδημαϊκή διάκριση του Επίτιμου Διδάκτορα στον Μ. Βαρβούνη
Κομοτηνή: 30-12-2019 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤην κορυφαία ακαδημαϊκή διάκριση του Επίτιμου Διδάκτορα συνοδευόμενη από το χρυσό μετάλλιο του ιδρύματος, απέμεινε το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο του Catholic University of New Spain, που εδρεύει στο Μαϊάμι της Φλώριντα των ΗΠΑ, στον Καθηγητή Λαογραφίας και Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Μανόλη Γερ. Βαρβούνη. Η απονομή του τίτλου, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, έγινε για την συμβολή του κ. Βαρβούνη στη μελέτη των μορφών της λαϊκής θρησκευτικότητας και των εκδηλώσεων της θρησκευτικής Λαογραφίας στον χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πολιτισμός- Εκδηλώσεις
Οι Σαρακατσάνοι προσφέρουν πίτες
Κομοτηνή: 30-12-2019 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟ Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων προσφέρει σήμερα παραδοσιακές Σαρακατσάνικες πίτες στις δέκα το πρωί στην κεντρική πλατεία.

Εκδηλώσεις στο Μαγεμένο Πάρκο
Κομοτηνή: 30-12-2019 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣυνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις του δήμου Κομοτηνής με διαδρομή για τα παιδιά της πόλης στις έντεκα και ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο. Στις 11.30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κύτταρο (Πρώην ΡΕΞ) οι Redicolo παρουσιάζουν την παράσταση «Ο Κύκλος με τις κούκλες» Μαριονέτες και κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, γιγαντόκουκλες και θεατρικές μάσκες, μουσική και τραγούδι, αμεσότητα και διάδραση με τα παιδιά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των παραστάσεων Redicolo.
Αποχαιρετώντας τη χρονιά με ένα τάγκο
Κομοτηνή: 30-12-2019 ΕΡΤ ΕιδήσειςΕκδήλωση του Συλλόγου Alma libre με τίτλο: «Αποχαιρετώντας τη χρονιά με ένα τάγκο» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις δέκα το βράδυ στη Λέσχη Κομοτηναίων.

Οι Μωμόγεροι στους δρόμους της πόλης
Κομοτηνή: 30-12-2019 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟι Μωμόγεροι με αφετηρία το Δημαρχείο της πόλης, κατακλύζουν τους δρόμους και ανταμώνουν στην πλατεία Ειρήνης όπου συμμετέχουν σε ένα έθιμο του Πόντου σήμερα στις 5.30 μ.μ. στους δρόμους της πόλης και στην πλατεία Ειρήνης. Η Οργάνωση είναι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς».
Θεατρική παράσταση «Μια Ζωή»
Κομοτηνή: 30-12-2019 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤο έργο «Μια Ζωή» του Ιωακείμ Ιωακειμίδη , μια παράσταση κατά του Bullying, ανέβει την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής.

Έκδοση για την αποκατάσταση των προσφύγων
Κομοτηνή: 30-12-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις«Η αστική αποκατάσταση των προσφύγων στη Ροδόπη – Τα «προσφυγικά» και οι σχολικές υποδομές της Κομοτηνής – Κωδικοποίηση Νομοθεσίας για τη στεγαστική αποκατάσταση των προσφύγων» της Μαριγούλας (Μαίρης) Κοσμίδου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης και στα βιβλιοπωλεία της πόλης.

Αστυνομικό δελτίο
Τροχαίο με δύο νεκρούς
Κομοτηνή: 30-12-2019 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤραγικό τροχαίο δυστύχημα με θύματα δύο κατοίκους της Ροδόπης σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στις 15.30, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 43χρονος ημεδαπός και επέβαιναν άλλοι τέσσερις ημεδαποί, μία 39χρονη, ένας 26χρονος και δύο ανήλικα (11 και 14 ετών), προσέκρουσε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) με οδηγό 32χρονο αλλοδαπό, το οποίο βρισκόταν σε στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν θανάσιμα η 39χρονη και ο 26χρονος, καθώς επίσης τραυματίσθηκαν ο 43χρονος και τα δύο ανήλικα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής.
Καιρός
Κομοτηνή: 30-12-2019 ΕΡΤ ΕιδήσειςΛίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα αυξημένες. Θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και στη Θράκη και σε πεδινές περιοχές. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 2) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος