Κομοτηνή: 6-2-2020 Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής

Επικαιρότητα
Ενέδρα θανάτου για έναν 50χρονο άνδρα
Κομοτηνή: 6-2-2020 Ειδήσεις ΕΡΤ ΚομοτηνήςΈνας 50χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του αργά χθες το βράδυ στην Κομοτηνή μετά από δολοφονική επίθεση εναντίον του. Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής έχοντας δεχθεί πέντε σφαίρες, μια εκ των οποίων στο κεφάλι, αλλά ήταν ήδη αργά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 50χρονος δέχθηκε επίθεση από άγνωστο/άγνωστους μέχρι στιγμής δράστη/ες στην περιοχή της Νέας Μοσυνούπολης, όπου διέμενε, στην αυλή του σπιτιού του. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του/τους.

Καιρικό
Κομοτηνή: 6-2-2020 Ειδήσεις ΕΡΤ ΚομοτηνήςΣτην διακοπή της κυκλοφορίας λόγω αυξημένης ροής υδάτων σε δύο ιρλανδικές διαβάσεις προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης. Πρόκειται για τις διαβάσεις Μωσαϊκού και Αγίας Μαρίνας Ιμέρου. Με αντιολισθητικές αλυσίδες διαξάχεται η κυκλοφορία σε τμήματα του Εθνικού Οδικού Δικτύου Ξάνθης και Δράμας, ενώ επίσης στην τελευταία ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων. Οι αστυνομικές υπηρεσίες της περιφέρειας συστήνουν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Χιόνι και κλειστά σχολεία στον δήμο Αρριανών
Από τις πρωινές ώρες ξεκίνησε ιδιαίτερα έντονη χιονόπτωση στις Δημοτικές Ενότητες Κέχρου και Οργάνης του Δ. Αρριανών. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των μηχανημάτων έργου και λοιπών οχημάτων του Δήμου για να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο στις περιοχές και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δυνατότητα μετακίνησης των δημοτών. Με απόφαση του Δημάρχου Αρριανών κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διεκόπη η λειτουργία των σχολικών μονάδων στις Δημοτικές Ενότητες Κέχρου και Οργάνης για σήμερα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση, παγετός, ολισθηρότητα).
Πολιτική
Περιοδεία στη Θράκη από τον Υφυπουργό Εσωτερικών
Κομοτηνή: 6-2-2020 Ειδήσεις ΕΡΤ ΚομοτηνήςΔιήμερη περιοδεία στη Θράκη θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο ο κ. Θεόδωρος Καράογλου. Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) θα έχει σειρά διαδοχικών συναντήσεων με τους φορείς των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης και Έβρου. Στις 09.30: θα είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, στις 10.00: Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, στις 11.00: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, στις 11.30: Συνάντηση με τον Σοφολογιότατο Μουφτή Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ, στις 12.30: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνη Γραβάνη Στη 13.00: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αρριανών κ. Αμέτ Ριτβάν, στις 13.30: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν Και στις 14.30: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μαρώνειας-Σαπών κ. Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο.
Βουλή
Ερώτηση Δημήτρη Χαρίτου
Κομοτηνή: 6-2-2020 Ειδήσεις ΕΡΤ ΚομοτηνήςΕρώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών με Θέμα: την καθυστέρηση στις αποζημιώσεις των πολιτών για τις πρωτόγνωρες καταστροφές της 10ης Ιουλίου στους Δήμους Μαρωνείας – Σαπών και Ιάσμου κατέθεσε χθες ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου προς τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Αναφορά από τον Ιλχάν Αχμέτ
Κομοτηνή: 6-2-2020 Ειδήσεις ΕΡΤ ΚομοτηνήςΚατατέθηκε αναφορά προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών από τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ η οποία μεταφέρει το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Μαρωνείας -Σαπών για δύο θέματα: α) Για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας η καταβολή του οποίου για εκείνους που εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους έως τις 31-12-2019 γεννά ενστάσεις και παράπονα μετά με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. β) Επιπλέον για το γεγονός ότι βρέθηκαν εκτός αποζημιώσεων πολλοί πληγέντες από την θεομηνία του καλοκαιριού του 2019 εξαιτίας των εξαιρετικά αυστηρών κριτήριων που επιβλήθηκαν, με αποτέλεσμα οι ζημιές στις οικοσκευές τους να μην έχουν μέχρι και σήμερα αποκατασταθεί.

Βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου στην Ολομέλεια της Βουλής για νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία
Κομοτηνή: 6-2-2020 Ειδήσεις ΕΡΤ ΚομοτηνήςΟ βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία, όπου σημείωσε με έμφαση ότι «οι ρυθμίσεις που καταθέσατε δεν ανταποκρίνονται στις ώριμες αλλαγές που έχει σήμερα ανάγκη το σύστημα πολιτικής προστασίας. Στην πραγματικότητα στήνεται μία νέα υπερδομή με γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας με αρμοδιότητες τύποις υπερυπουργείου και με 13 διορισμένους περιφερειακούς συντονιστές. Δομή που έρχεται να επικαθίσει επί δημόσιων υπηρεσιών, Περιφερειών και Δήμων. Αν αντιγράφοντας από κάπου αλλού αυτό το μοντέλο είχατε στο μυαλό σας μόνο την Περιφέρεια Αττικής ίσως να σας καταλάβαινα. Αν όμως είχατε όλες τις Περιφέρειες τότε μάλλον περιπλέκετε περισσότερο τα πράγματα. Συσσωρεύετε νέα προβλήματα, γι’ αυτό είναι δεδομένη και πλέον κατατεθειμένη η ανησυχία μας για τις όποιες αρνητικές εξελίξεις».

Ερώτηση για τις αποζημιώσεις
Κομοτηνή: 6-2-2020 Ειδήσεις ΕΡΤ ΚομοτηνήςΕρώτηση για τις αποζημιώσεις των παραγωγών της Ροδόπης για το έτος 2018 από Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ στην Βουλή. Ερωτάται ο υπουργός αν σκοπεύει η σημερινή ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος των καπνοπαραγωγών, βαμβακοπαραγωγών και σιτοπαραγωγών της Ροδόπης οι οποίοι ουδέποτε αποζημιώθηκαν;

ΔΠΘ
Στους Καθηγητές Ε. Βαρβούνη και Α. Παντοκράτορα το Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας του Πανεπιστημίου
Κομοτηνή: 6-2-2020 Ειδήσεις ΕΡΤ ΚομοτηνήςTο Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης απονεμήθηκε χθες στον Καθηγητή Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη και στον Καθηγητή Μηχανικής Ρευστών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών κ. Αστέριο Παντοκράτορα.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Η ταινία του 1ου Γυμνασίου γίνεται το επίσημο σποτ του Δήμου για την προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων
Κομοτηνή: 6-2-2020 Ειδήσεις ΕΡΤ ΚομοτηνήςΟ Δήμος Κομοτηνής θα υιοθετήσει ως το επίσημο τηλεοπτικό και διαδικτυακό σποτ της δημοτικής αρχής για την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών του σε σχέση με τα ζητήματα διαχείρισης και υιοθεσίας των αδεσπότων ζώων, την ταινία με τίτλο «Υιοθεσία». Πρόκειται για μία παραγωγή του «κινηματογραφικού εργαστηρίου» του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, η οποία προβλήθηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Camera Zizanio, που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο της Ηλείας, παράλληλα με το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.
Εργατικό Κέντρο
Κομοτηνή: 6-2-2020 Ειδήσεις ΕΡΤ ΚομοτηνήςΤο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής συμπαραστέκεται στον αγώνα και τα αιτήματα των καθαριστριών των σχολικών μονάδων του Νομού Ροδόπης αλλά και όλης της χώρας και στην 48ωρη απεργία τους σήμερα και αύριο. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα Σχολικών Κτιρίων (επί το πλείστων γυναίκες) έχουν ταλαιπωρηθεί επί σειρά ετών (υπάρχουν συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες με 19 έτη συνεχούς εργασίας), ως προς την επισφαλή εργασιακή τους σχέση, τις εξευτελιστικές αμοιβές που πάντα καταβάλλονται καθυστερημένα, τις εξαιρετικά δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας.»

Επιμελητήριο
Επιστολή Γραβάνη στον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη Χάρη για την άρση της απαγόρευσης διέλευσης τουριστικών λεωφορείων στον Κάθετο Άξονα Κομοτηνή -Μακάζα

Κομοτηνή: 6-2-2020 Ειδήσεις ΕΡΤ ΚομοτηνήςΕπιστολή στον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη Χάρη απέστειλε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Γραβάνης Αντώνης με την οποία επαναφέρει το πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων για άρση της απαγόρευσης διέλευσης τουριστικών λεωφορείων στον Κάθετο Άξονα Κομοτηνής – Μακάζα, με αφορμή την υπογραφή του Κοινού Προγράμματος Δράσης στον τομέα του τουρισμού που υπογράφτηκε με την Βουλγαρία.

ΑΔΕΔΥ
Εκδήλωση για το νέο ασφαλιστικό με ομιλητή τον κ. Βασίλη Πολυμερόπουλο
Κομοτηνή: 6-2-2020 Ειδήσεις ΕΡΤ ΚομοτηνήςΤο Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ροδόπης πραγματοποιεί εκδήλωση για το νέο ασφαλιστικό με ομιλητή τον κ. Βασίλη Πολυμερόπουλο, μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και καλεί τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία και τα μέλη τους, να συμμετέχουν προκειμένου να ενημερωθούν για το σχέδιο νόμου που προωθεί η Κυβέρνηση καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, Τέρμα Ολύμπου (πλησίον των Στρατοπέδων).

Πρωτογενής Τομέας
Κομοτηνή: 6-2-2020 Ειδήσεις ΕΡΤ ΚομοτηνήςΠαράταση υποβολής αιτήσεων ένταξης σε 2 Προσκλήσεις σε Μέτρα και Δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας δόθηκε με απόφαση Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Οι τροποποιήσεις αφορούν στην παράταση της περιόδου υποβολής αιτήσεων και ειδικότερα ορίζεται ως ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων η 28-02-2020

Σχετικά με την απρόσκοπτη συλλογή και κατανάλωση άγριων μανιταριών και τους κινδύνους που αυτό ελλοχεύει.

Κομοτηνή: 6-2-2020 Ειδήσεις ΕΡΤ ΚομοτηνήςΚάθε χρόνο καταγράφονται στην χώρα μας 80 έως 140 περιστατικά δηλητηριάσεων από άγρια μανιτάρια, λόγω της άγνοιας του πληθυσμού και της αδυναμίας διάκρισης μεταξύ εδωδίμων και δηλητηριωδών, επειδή η διάκριση αυτή είναι πρακτικά αδύνατη χωρίς τις ειδικές μεθόδους ταυτοποίησης. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Κέντρου Δηλητηριάσεων , από αρχές Οκτωβρίου έως (12-12-2019) καταγράφηκαν 89 περιστατικά σοβαρών δηλητηριάσεων σε όλη τη χώρα. Στην Ελλάδα φύονται περίπου 2.000 είδη μανιταριών , αλλά (2) είναι τα είδη (muscaria και phalloides),που προκαλούν δηλητηρίαση. Όσο γρηγορότερη είναι η έναρξη χορήγησης αντιδότου τόσο θετική είναι η εξέλιξη του περιστατικού και η μείωση της θνησιμότητας.

Σε δημόσια διαβούλευση η Υ.Α. των σχεδίων βελτίωσης για την εξοικονόμηση νερού

Κομοτηνή: 6-2-2020 Ειδήσεις ΕΡΤ ΚομοτηνήςΑναρτήθηκε στο πεδίο των διαβουλεύσεων του www.minagric.gr, σχέδιο απόφασης σχετικά με τον «Καθορισμό πλαισίου εφαρμογής της Δράσης 4.1.2 “Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020». Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν παρατηρήσεις, κατά άρθρο, έως τις 20 Φεβρουαρίου 2020.
Καιρός ΠΕΜΠΤΗ 06-02-2020
Κομοτηνή: 6-2-2020 Ειδήσεις ΕΡΤ ΚομοτηνήςΣτα βόρεια νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές στα κεντρικά ηπειρωτικά με χαμηλότερο υψόμετρο, πιθανώς κατά τόπους πυκνές στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος