Κομοτηνή: 6-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Περιφέρεια
Η Περιφέρεια ΑΜΘ στην 29η Διεθνή έκθεση «DETROP BOUTIQUE 2020» στην Θεσσαλονίκη
Κομοτηνή: 6-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΗ Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έδωσε δυναμικά το παρών στην 29η Διεθνή Έκθεση τροφίμων, ποτών, μηχανημάτων, εξοπλισμού και συσκευασίας «DETROP BOUTIQUE 2020». Η συμμετοχή αποτέλεσε μία ακόμη δυναμική προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας και ανάδειξης των ποιοτικών προϊόντων και σημαντικών επιχειρήσεων της περιοχής. Στην έκθεση συμμετείχαν πάνω από 355 εκθέτες από 16 χώρες.

Πολιτική
Ο Ανδρέας Ξανθός στην Κομοτηνή

Κομοτηνή: 6-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μαζί με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου σήμερα στις 9 το πρωί θα επισκεφτούν το Κέντρο Υγείας Σαπών, όπου θα συναντηθούν με τους εργαζόμενους, την διοίκηση και τον δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών και στις 10 πρωί θα συναντηθούν με την διοίκηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής, τους εργαζόμενους και φορείς της πόλης, για να συζητήσουν για το ζήτημα της δημόσιας υγείας στην περιοχή, καθώς και για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής.

Εκδήλωση για την γυναίκα
Κομοτηνή: 6-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΕκδήλωση διοργανώνει το τμήμα πολιτισμού και το τμήμα φεμινιστικών ζητημάτων της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για την γυναίκα με τίτλο ‘Επτά Γυναίκες μιλούν…” την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο στέκι του ΣΥΡΙΖΑ Σεφέρη 4.

Πρωτογενής Τομέας
Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων αγροτών για το θέμα των δασικών χαρτών από τους Υπουργούς Κ. Χατζηδάκη και Μ. Βορίδη
Κομοτηνή: 6-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣτη μερική αναστολή της αποδεικτικής ισχύος που έχουν οι δασικοί χάρτες όταν πρόκειται για αγρούς που βεβαιώνεται ότι βρίσκονται εντός περιοχών που έχουν απολέσει το δασικό τους χαρακτήρα σύμφωνα με τα διασταυρωτικά στοιχεία του μηχανογραφικού συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μαζί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η σχετική ρύθμιση, η οποία περιλαμβάνεται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, διασφαλίζει τους καλλιεργητές των εκτάσεων αυτών προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν απρόσκοπτα τις προβλεπόμενες ενισχύσεις.

Παιδεία
Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Κομοτηνή: 6-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΜε αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο οι σχολικές μονάδες προγραμματίζουν και πραγματοποιούν σήμερα δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα σχολικού εκφοβισμού. Το ΠΕΚΕΣ ΑΜΘ στέκεται αρωγός και υποστηρικτής στο σημαντικό ρόλο των εκπαιδευτικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στο σχολείο.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εκδήλωση για τον ξενώνα φιλοξενίας
Κομοτηνή: 6-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΞενώνας Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, και γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις λειτουργεί στο Δήμο Κομοτηνής εδώ και έξι χρόνια. Ξενώνας φιλοξενίας, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφή βίας. Ο Ξενώνας παρέχει ψυχοκοινωνική και εργασιακή συμβουλευτική, ενημέρωση για τα δικαιώματά των γυναικών, καθώς, και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και των έξι χρόνων λειτουργίας της δομής, θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Εκδήλωση την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, στις 6μ.μ., στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής, Γ. Μαρασλή 1, με θέμα: «Ψυχική ανθεκτικότητα και ανάπτυξη μετά τη βία».
Μητρόπολη
Ιεραποστολική ομιλία
Κομοτηνή: 6-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΕκδήλωση με ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη π. Ἰωακείμ Μούκανο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το απόγευμά στην αίθουσα της Εστίας της Χριστιανικής Ενώσεως Κομοτηνής. Θα αναπτύξει το θέμα: «Εμπειρίες από το Ιεραποστολικό έργο στην Κεντρική Ἀφρική».

Ακολουθία της Α’ Στάσεως των Χαιρετισμών
Στο Παρεκκλήσιο το Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής θα χοροστατήσει σήμερα στις δώδεκα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.Στις πέντε το απόγευμα, θα χοροστατήσει στην ακολουθία της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.Και στις επτά το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής.
Επιμνημόσυνη δέηση
Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των διατελεσάντων Δημάρχων θα τελεστεί αύριο το πρωί από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κομοτηνής.
Πολιτισμός- Εκδηλώσεις
Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Αριστερό Πέταγμα»
Κομοτηνή: 6-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΗ συγγραφέας Τζίνα Ψάρρη, η Άνεμος εκδοτική, και το βιβλιοπωλείο Δημοκρίτειο, σας παρουσιάζουν το μυθιστόρημα με τίτλο «Αριστερό πέταγμα». Προλογίζει η Κατερίνα Χαραλάμπους, εκπαιδευτικός Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Φωτεινή Ναούμ, συγγραφέας. Μάγδα Κατσικίδου, Ψυχίατρος, Διδάκτορας Δ.Π.Θ., Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια. Αποσπάσματα από το μυθιστόρημα θα διαβάσει η Ελένη Κολλημένου, εκπαιδευτικός. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 6 Μαρτίου, στις 19:30, στη Λέσχη Κομοτηναίων.

Παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής
Κομοτηνή: 6-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤην Ποιητική Συλλογή της Νιλγκιούν Τουρσέν Ογλού με τίτλο: «Βουβές Κραυγές…Sessiz Cigliklar» παρουσιάζουν την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, στις 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα «ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ» της καπναποθήκης Π η Κοσμητεία Κλασσικών & Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης δια της Πηνελόπης Καμπάκη-Βουγιουκλή, Καθηγήτριας Γλωσσολογίας ΤΕΦ, ΔΠΘ, Κοσμητόρισσας ΣΚΑΣ, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και οι Εκδόσεις «ΣΠΑΝΙΔΗ».
Καιρός
Κομοτηνή: 6-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΛίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στο ανατολικό Αιγαίο και από το μεσημέρι της Παρασκευής στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος