Κομοτηνή: 7-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Δωρεά υλικών για την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων
Κομοτηνή: 7-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης θα παραδώσει σε ομάδα της ΕΛ.ΑΣ., σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, υλικά που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας προς ενίσχυση της προσπάθειας για τη φύλαξη των συνόρων του Έβρου.

Ο πρώην υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου σε Νοσοκομείο Κομοτηνής και Κέντρο Υγείας Σαπών
Κομοτηνή: 7-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟ πρώην υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός μαζί με τον βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 6 Μαρτίου σειρά επαφών στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και το Κέντρο Υγείας Σαπών, όπου συζήτησαν για όλα τα θέματα της δημόσιας υγείας στην περιοχή, καθώς και για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής.

Εγκύκλιος εντατικοποίησης των μέτρων Υγιεινής σε επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
Κομοτηνή: 7-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤο Υπουργείο Υγείας καλεί σε επαγρύπνηση τις Υγειονομικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων και σε ετοιμότητα, δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση των υπευθύνων των επιχειρήσεων για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνουν και την ενημέρωσή τους από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Παιδεία
Διάκριση για το 6ο ΔΣ Κομοτηνής
Κομοτηνή: 7-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣτο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες 2019-20, που συνδιοργανώθηκε από τη Δ/νση Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Σερρών, Το Υπουργείο Εσωτερικών, την Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, το 6ου ΔΣ Κομοτηνής πήρε μέρος στον προαναφερόμενο Διαγωνισμό και έλαβε σημαντική διάκριση. Συγκεκριμένα, οι μαθητές/τριες της Ε1΄ τάξης του Σχολείου υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Χρύσως Χριστοδούλου και Μαρίας Κοντογιάννη, συμμετείχαν στον Διαγωνισμό με τη δημιουργία ταινίας μυθοπλασίας με τίτλο Το κυπριακό πρόβλημα.
Επιμνημόσυνη δέηση
Κομοτηνή: 7-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΕπιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των διατελεσάντων Δημάρχων θα τελεστεί σήμερα το πρωί από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κομοτηνής.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εκδήλωση στο Δήμο Ιάσμου
Κομοτηνή: 7-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΜε αφορμή την “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ”, στο Πνευματικό Κέντρο Ιάσμου θα τιμηθούν για την πολυετή προσφορά τους στην Παιδεία και στην Εκπαίδευση του τόπου οι : -ΚΑΖΑΚΗ Σωτηρία, Υποδιευθύντρια Μειον.Δημ.Σχ.Ιάσμου , ΓΚΟΥΛΙΑΜΑ-ΜΑΝΔΑΛΙΔΟΥ Αλεξάνδρα, Φιλόλογος , ΜΠΑΡΓΚΑΝ Γκιουλιζάρ, Διευθύντρια Μειον.Δημ. Σχ. Κοπτερού, ΚΟΣΜΙΔΟΥ Μαριγούλα, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπ. Ροδόπης και ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ Ζωή, Αντιπρύτανης ΔΠΘ. Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα, 9 Μαρτίου, στις 19.00 τα Εγκαίνια Ανακαινισμένου Πνευματικού Κέντρου Ιάσμου και στις 19.30: η Τιμητική Εκδήλωση.
Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης λόγω Κορωνοϊου
Κομοτηνή: 7-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΑναβάλλονται οι προγραμματισμένες για το Σάββατο 7 και Δευτέρα 9 Μαρτίου εκδηλώσεις στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, δηλαδή η παρουσίαση βιβλίου και ποιητικής συλλογής αντιστοίχως. Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα επαναπρογραμματιστούν σε νεότερες ημερομηνίες, οι οποίες θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

«Ο κρυμμένος θησαυρός»: Το νέο παραμύθι του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα
Κομοτηνή: 7-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤο νέο παραμύθι του δημοσιογράφου, Βασίλη Κάργα, με τίτλο «Ο κρυμμένος θησαυρός», κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική» με υπέροχη εικονογράφηση από την Μαρία Μανουρά. Πρόκειται για ένα τρυφερό παραμύθι που μιλάει για την έλλειψη επικοινωνίας στις μεγαλουπόλεις, για τη δύναμη της διαφορετικότητας, για τον σχολικό εκφοβισμό και για το ουράνιο τόξο που κρύβουν μέσα τους τα παιδιά, την ελπίδα για ένα κόσμο γεμάτο χρώματα. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών.
Ακύρωση εκδήλωσης από την Φιλόπτωχο
Κομοτηνή: 7-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤο Δ.Σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Κομοτηνής Ακυρώνει για προληπτικούς λόγους, στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης από τον κοροναϊό, τον χορό της Ανθισμένης Αμυγδαλιάς που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 8/3/2020. Υπενθυμίζει στα μέλη της ότι στις 12/3/2020 ημέρα Πέμπτη και ώρες 17:00 έως 20:00 θα διεξαχθούν οι εκλογές του Σωματείου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο καφέ El Classico (Nικ. Ζωίδου 54).
Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις στη ΦΕΞ λόγω Κορωνόϊου
Κομοτηνή: 7-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟι προγραμματισμένες εκδηλώσεις από σήμερα έως και την Παρασκευή 13 Μαρτίου αναβάλλονται και στην Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (ΦΕΞ).

Αστυνομικό Δελτίο
Κομοτηνή: 7-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΜε αφορμή καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, άτομα εμφανίζονται σε οικίες επικαλούμενοι πως είναι στελέχη του Ε.Ο.Δ.Υ. ή του Υπουργείου Υγείας, που ενημερώνουν για τον κορωνοΐό ή διανέμουν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια, διευκρινίζεται ότι, κατόπιν πληροφόρησης από το Υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχουν κλιμάκια Υπηρεσιών του ή του Ε.Ο.Δ.Υ. που επισκέπτονται σπίτια για τέτοιου είδους ενημερώσεις. Πρόκειται προφανώς για απόπειρα εξαπάτησης και στην περίπτωση που γίνει αντιληπτό τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100).
Μηνιαία δραστηριότητα αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Κομοτηνή: 7-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΚατά τη διάρκεια του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2020, από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: συνελήφθησαν συνολικά 1.046 άτομα και ειδικότερα: Σαράντα ένας (41) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών. Οκτακόσιοι δεκαοκτώ (818) αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα. Δύο (2) άτομα για ληστεία. Τριάντα ένα (31) άτομα για κλοπές – διαρρήξεις. Τρία (3) άτομα για απόπειρα κλοπής. Σαράντα έξι (46) άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Εννέα (9) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Τέσσερα (4) άτομα, για απόπειρα απάτης. Ένα (1) άτομο για πλαστογραφία. Τέσσερα (4) άτομα, για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων. Δύο (2) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας «Περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς». Δεκαεννέα (19) άτομα διωκόμενα με Εντάλματα Σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις. Εννέα (9) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας. Πενήντα επτά (57) άτομα για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ. κ.λ.π.).

Τροχαία Ατυχήματα

Κομοτηνή: 7-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣτην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σημειώθηκαν 20 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 21 το 2019). Ειδικότερα σημειώθηκαν : 1 θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 2 το 2019), 1 σοβαρό τροχαίο ατυχήματα (έναντι 7 το 2019), 18 ελαφριά τροχαία ατυχήματα (έναντι 12 το 2019). Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 27 παθόντες (όπως επίσης το 2019). Ειδικότερα καταγράφηκαν : 1 νεκρός (έναντι 2 το 2019), 1 βαριά τραυματίας (έναντι 2 το 2019), 25 ελαφρά τραυματίες (έναντι 23 το 2019). Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Η απόσπαση προσοχής οδηγού, Η παραβίαση προτεραιότητας , Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, Η παραβίαση σημάνσεων.Αντικανονικό προσπέρασμα.

Σύλληψη 34χρονης ημεδαπής για κλοπή και απόπειρα κλοπής από καταστήματα
Κομοτηνή: 7-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣυνελήφθη την 5-3-2020 το μεσημέρι στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 34χρονη ημεδαπή διότι εισήλθε σε δύο καταστήματα της πόλης, αφαιρώντας από το εσωτερικό του ενός διάφορα είδη ρουχισμού. Τα αφαιρεθέντα είδη ρουχισμού παρελήφθησαν από τον υπάλληλο του καταστήματος.
Συλλήψεις ατόμων τα οποία προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Κομοτηνή: 7-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣυνελήφθησαν, το χρονικό διάστημα από 1 έως και 4-3-2020, στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 29, 27, 19 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.
Καιρός
Κομοτηνή: 7-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΛίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στο ανατολικό Αιγαίο και από το μεσημέρι της Παρασκευής στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος