Κομοτηνή: 9-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Υγεία
Μέτρα για τον κορονοϊό 
Κομοτηνή: 9-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΑνακοινώθηκαν χθες τα μέτρα που ελήφθησαν από το Υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό. Αυτά είναι: Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες. Επίσης, για 4 εβδομάδες δεν θα μπορεί να διενεργηθεί κανένα συνέδριο στην επικράτεια. Για 2 εβδομάδες σταματούν οι σχολικές εκδρομές εντός της χώρας, ενώ επίσης για 2 εβδομάδες όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς θεατές. Επίσης αποφασίστηκε η προληπτική αναστολή, όπως ήδη ισχύει, της λειτουργίας σχολείων ανά περίπτωση, όταν συνδέονται με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Αναβάλλονται προγραμματισμένες εκδηλώσεις και κλείνουν τα ΚΑΠΗ
Κομοτηνή: 9-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤην ακύρωση εκδηλώσεων, το κλείσιμο των ΚΑΠΗ και την αναστολή της παραχώρησης των δημοτικών κτιρίων στους Πολιτιστικούς Συλλόγους, ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και της ΚΕΔΕ, ανακοίνωσε ο Δήμος Ιάσμου. Έτσι ακολουθώντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, λόγω κορονοϊού : 1. Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την 9 Μαρτίου 2020, εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. 2. Αναβάλλονται προληπτικά όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου Ιάσμου έως 22 Μαρτίου 2020. 3. Αναστέλλεται η λειτουργία του ΚΑΠΗ Ιάσμου. 4. Αναστέλλεται η παραχώρηση δημοτικών κτιρίων στους Πολιτιστικούς Συλλόγους. Ο Δήμος τονίζει πως πρέπει όλοι μαζί, χωρίς πανικό, με ψυχραιμία να λάβουν τα προληπτικά μέτρα κατά του κορονοϊού.
Απολύμανση στην ΕΠΣ Θράκης
Κομοτηνή: 9-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣτην απολύμανση των χώρων των αθλητικών εγκαταστάσεων της, από εξειδικευμένο συνεργείο, προχώρησε η ΕΠΣ Θράκης. Η Ένωση προχώρησε σε αυτή την κίνηση, θέλοντας να προστατέψει την υγεία των αθλουμένων-προπονητών-παραγόντων και φιλάθλων
Κλειστά τα ΚΑΠΗ στο δήμο Ξάνθης
Κομοτηνή: 9-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟ Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης αναστέλλει τη λειτουργία των παρακάτω ΚΑΠΗ από τις 9 Μαρτίου 2020 έως και τις 5 Απριλίου 2020. 1) ΚΑΠΗ ΞΑΝΘΗΣ 2) ΚΑΠΗ ΧΡΥΣΑΣ 3) ΚΑΠΗ ΚΥΨΕΛΗΣ 4) ΚΑΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 5) ΚΑΠΗ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ 6) ΚΑΠΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Αλληλεγγύη
Τρόφιμα για τους φύλακες των συνόρων
Κομοτηνή: 9-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣτην αποστολή της Ελληνικής αστυνομίας που φεύγει στον Έβρο παρέδωσαν τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν στους ΦΙΛΟΤΈΧΝΕΣ τα μέλη του ΔΣ. «Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο για την πολύτιμη βοήθεια του , την προσφορά και την άμεση ανταπόκριση . Καλή δύναμη , υπομονή και κουράγιο στους αστυνομικούς που φεύγουν σημερα και σε όλους όσους βρίσκονται στα σύνορα.» ανέφερε η πρόεδρος των Φιλοτεχνών κα Ιωάννα Αλμπανίδου.
Περιφέρεια
Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον αναπληρωτή βοηθό Υπουργό Εξωτερικών και τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα
Κομοτηνή: 9-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣυνάντηση  με τον αναπληρωτή βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις κ. Μάθιου Πάλμερ και τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζέφρυ Πάιατ είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα επενδύσεων και ανάπτυξης και ιδιαίτερα η αξιοποίηση των δύο μεγάλων λιμανιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, και η σύνδεσή τους με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο.

Επέτειοι
Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας
Κομοτηνή: 9-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν παρέθεσε πρωινό στις γυναίκες του συνδυασμού «ΕΜΠΡΟΣ». «Η γυναίκα, δημότισσα του Δήμου Ιάσμου πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια στις πολιτικές εξελίξεις και στα δρώμενα του τόπου μας. Με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου σε όλες τις γυναίκες μας», το μήνυμα του Δημάρχου Ιάσμου, Μουμίν.
Την 8η Μαρτίου τίμησε η Ένωση Αστυνομικών ΕΛΑΣ Περιφέρειας ΑΜΘ
Κομοτηνή: 9-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤην επέτειο της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, που καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, τιμά η Ένωση Αστυνομικών ΕΛΑΣ Περιφέρειας ΑΜΘ, ευχόμενη χρόνια πολλά σε όλες τις συναδέρφους τους αλλά και τις συζύγους των αντρών μελών τους. Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, η επέτειος έρχεται να μας υπενθυμίσει την αναμφίβολη αξία και το σημαντικό ρόλο της (γυναίκας) διαχρονικά στην κοινωνία.
Μητρόπολη
Επιμνημόσυνη δέηση
Κομοτηνή: 9-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΕπιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των διατελεσάντων Δημάρχων Κομοτηνής, αλλά και όλων των κατοίκων της πόλης που αναπαύονται στο Κοιμητήριο της Κομοτηνής τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής. Στο μνημόσυνο έδωσε το παρών ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και συγγενείς των αποδημήσαντων Δημάρχων Κομοτηνής.

Μεταφορές
Κομοτηνή: 9-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΗ ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημέρωσε το επιβατικό κοινό ότι τα παρακάτω δρομολόγια θα εκτελούνται εφ’ όλης της διαδρομής, με τραίνο. Πιο συγκεκριμένα: Το δρομολόγιο 600Α, Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, θα εκτελείται με τραίνο. Και το δρομολόγιο 91, Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη, θα εκτελείται με τραίνο. Τα υπόλοιπα δρομολόγια της συγκεκριμένης γραμμής (601Α, 90), θα συνεχίσουν να εκτελούνται με λεωφορεία στο τμήμα Δράμα-Αλεξανδρούπολη.

Αστυνομικό δελτίο
«Δεν υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού στον Έβρο»

Κομοτηνή: 9-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις
Φωτο αρχείου

Με μια λιτή ανακοίνωση η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης διαψεύδει ότι υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού από πυροβολισμό στην περιοχή του Έβρου. Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι: “από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχει καταγράφει περιστατικό σε βάρος αστυνομικού την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή Φερών Έβρου.” Και η ανακοίνωση καταλήγει με τη σημείωση ότι: “Ως εκ τούτου τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.”
Καιρός
Κομοτηνή: 9-3-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣτην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και, μέχρι το μεσημέρι, κυρίως στο Αιγαίο καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος