Κομοτηνή: Αγοράζουν καπνό και τσιγάρα από τη γειτονική Βουλγαρία – Σε απόγνωση οι περιπτεριούχοι

Τη διαρροή του αγοραστικού τους κοινού προς τη Βουλγαρία εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες περιπτέρων στην Κομοτηνή.

Κάτοικοι πραγματοποιώντας συχνές επισκέψεις στη γειτονική χώρα προμηθεύονται κυρίως τα καπνικά τους προϊόντα από εκεί, με αποτέλεσμα να χάνουν οι ίδιοι, όπως αναφέρουν στο ertnewsdev.oryx.gr, το σημαντικότερο κέρδος που θα μπορούσαν να έχουν από τους πελάτες τους.

«Αντί για πέντε (5) ευρώ εδώ τα προμηθεύονται δυόμιση (2,5) εκεί και σπεύδουν συνδυάζοντας το και με την αγορά καυσίμων» δήλωσε περιπτεριούχος και σημείωσε πως αυτό που κοιτούν είναι πρώτα και κύρια η τιμή, κανείς δεν νοιάζεται για την ποιότητα των καπνικών προϊόντων που προμηθεύονται. Συνήθεια που βλάπτει σοβαρά την υγεία το κάπνισμα, αλλά με την Κομοτηνή να συνεχίζει να καπνίζει ακόμη και τα τελευταία δύσκολα οικονομικά χρόνια, συνήθεια που καταγράφουν καθημερινά οι επαγγελματίες πωλητές καπνικών προϊόντων.

«Μπορεί να παίρνουν μισθό 500 και 600 ευρώ και τα 200 να συνεχίζουν να τα δίνουν στο κάπνισμα» αναφέρουν χαρακτηριστικά για τους αμετανόητους θεριακλήδες της πόλης. Κάποιους μάλιστα -λόγω των συχνών αγορών- τους εξυπηρετούν χωρίς να χρειαστεί καν να ακούσουν τη μάρκα τούς.

Όσον αφορά στο δικό τους κέρδος; Μειωμένο. Και (κύρια) λόγω της διαρροής προς τη γειτονική χώρα και λόγω του μικρού κέρδους (2% ). «Μειώνονται τα κέρδη, μειώνονται και τα περίπτερα» δήλωσε εργαζόμενος σε περίπτερο και σημείωσε ότι η προηγούμενη ιδιοκτήτρια κατάφερε μετά από τριάντα (30) χρόνια συνεχούς δουλειάς στο περίπτερο να συνταξιοδοτηθεί, προοπτική που οι σημερινοί εργαζόμενοι σε περίπτερο δεν την έχουν.

Στο διάστημα που στεκόμαστε εκεί, όσο διαρκεί η συνέντευξη, καταγράφουμε πέντε (5) “Καλημέρες” από διερχόμενους. «Ποιο νομίζετε ότι θα είναι το μέλλον της πόλης; Η «καλημέρα» ή το εμπορικό κέντρο απέναντι;» ρωτάμε τον ίδιο για να τον ακούσουμε να απαντά μετά από λίγα λεπτά σκέψης: «Χρειάζεται να προσέξει και να στηρίξει κάθε σημείο και κάθε επαγγελματία της πόλης ο δήμος για να συνεχίσουν να έχουν μέλλον με την ελπίδα ότι θα συνεχίζουν να ακούγονται Καλημέρες.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος