Κομοτηνή: Αγρόκτημα, ψάρεμα με καγιάκ και κάμπινγκ για ΑμεΑ

Έναν κήπο, ένα αγρόκτημα ανοιχτό για όλους μα πρωτίστως για τα ΑμεΑ δημιουργείται στην Κομοτηνή με το έργο AGRI-ABILITY «Κοινωνική αγρο-επιχειρηματικότητα για ανάπηρα άτομα στη διασυνοριακή περιοχή», που υλοποιεί ο Σύλλογος ΠΕΡΠΑΤΩ.

Ένα διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδας-Βουλγαρίας, που όπως εξήγησε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (5-7-2021) ο πρόεδρος του Συλλόγου, κος Άλεξ Ταξιλδάρης, δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ενός προσβάσιμου κήπου, ενός χωραφιού για την παραγωγή λαχανικών και δένδρων. «Προσβάσιμος για ΑμεΑ σε συνεργασία με τη Γεωργική Σχολή του Δ.Π.Θ. ώστε να έχουν επαφή με την παραγωγή ακόμη και αυτοί που δεν είχαν επαφή μέχρι τώρα», όπως είπε ο κος Ταξιλδάρης. Παράλληλα, σημείωσε ότι προχώρησε και η δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ για τη μεταποίηση και προώθηση των παραγόμενων λαχανικών.

Μια διαδικασία ενασχόλησης με τη γη σε συνεργασία με άλλους ανάπηρους και το περιβάλλον τους. Αλλά και η προσφορά της δυνατότητας για ψάρεμα με καγιάκ, ειδικά διαμορφωμένα για ΑμεΑ. «Είναι κάτι που έλκει το ενδιαφέρον. Μια έξτρα νότα προσβασιμότητας και δραστηριοτήτων, με επαφή με τη θάλασσα και το ψάρεμα, ένα διαδεδομένο και φιλικό στο περιβάλλον χόμπι» σημείωσε ο κος Ταξιλδάρης.
Όπως ανέφερε έχει αγοραστεί εξοπλισμός για κάμπινγκ στη φύση για ΑμεΑ. «Ανάπηροι φίλοι και εθελοντές εξασφαλίζουν πρόσβαση στη δημιουργική απασχόληση, έξω από τα στενά πλαίσια ενός κτιρίου, ενός εργαστηρίου» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΕΡΠΑΤΩ.

Μια δομή ανοιχτή στα μέλη του Συλλόγου, αλλά και σε όλο τον κόσμο. «Όσο θα μεγαλώνει και όσο θα αυξάνονται οι δραστηριότητες ο κόσμος θα αυξάνεται. Θα είναι ανοικτό για όλους, χρήσιμο κι ευχάριστο. Οι ανάπηροι διψούν για ευκαιρίες να βγουν από το σπίτι και να δραστηριοποιηθούν, όπως συμβαίνει με όλο τον κόσμο» είπε ο κος Ταξιλδάρης σημειώνοντας ότι «είναι εφικτό να υλοποιηθεί το οποιοδήποτε σε οποιοδήποτε μέρος, πάντα με ασφάλεια. Είμαστε ανοικτοί θα μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε του αρέσει να καλλιεργεί τη γη».

συνέντευξη-κείμενο: Μαρία Νικολάου
Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος