Κομοτηνή: Αιτήματα επαγγελματιών της πλατείας Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου

Το αίτημα της απαγόρευσης διέλευσης των οχημάτων και πεζοδρόμησης της πλατείας Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου, στη μιά της πλευρά, επαναφέρουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ιδιοκτήτες καταστημάτων αναψυχής κυρίως, είδαν, όπως σημειώνουν στο ertnews.gr, την κίνηση το καλοκαίρι να μειώνεται και την κατανάλωση να πέφτει. Κύρια αιτία της πτώσης, όπως λένε, η «φυγή» φοιτητών και ντόπιων.

Κομοτηνή: Αιτήματα επαγγελματιών της πλατείας Αρχιεπισκόπου ΧρύσανθουΉδη στο δεύτερο μήνα του Φθινοπώρου υπολογίζουν έσοδα και έξοδα και λένε: «Δεν βγαίνει ο λογαριασμός». «Μας άφησαν να εργαζόμαστε ελεύθερα, χωρίς τα μέτρα και τους περιορισμούς που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια εξ αιτίας κορονοϊού, αλλά με τη φυγή φοιτητών, που επέστρεψαν σπίτια τους και ντόπιων ( λόγω θερινής ανάπαυλας σε παραθεριστικούς οικισμούς ή στα νησιά για εργασία) διαπιστώσαμε γρήγορα ότι «δεν βγαίνει ο λογαριασμός», δηλώνουν στο ertnews.gr.

Όπως λένε, η έλλειψη χώρου στάθμευσης, η επιβάρυνση της κυκλοφορίας και το παράνομο παρκάρισμα «διώχνει» κόσμο από την περιοχή. «Έφυγαν οι μητέρες με τα καροτσάκια και τα μικρά παιδιά. Χάσαμε καθιερωμένη πελατεία», σημειώνουν και ζητούν την «προστασία» της λειτουργικότητας ενός χώρου που εξωραΐστηκε κι αναπλάστηκε με πολύ όμορφο τρόπο.

Οι συχνές περιπολίες απομάκρυναν επίδοξους διαρρήκτες που έδρασαν στην περιοχή στο παρελθόν. «Βραχνά», ωστόσο, για τους επαγγελματίες εξακολουθούν να αποτελούν τα υπερβολικά έξοδα λειτουργίας, λόγω της αυξημένης τιμής ρεύματος, των ενοικίων, της αύξησης της τιμής των πρώτων υλών, κ.α. «Είμαι 18 χρόνια στην περιοχή είναι πραγματικά μια περίοδος πολύ δύσκολη», σημειώνει ιδιοκτήτρια καφενείου και τονίζει την ανάγκη παρεμβάσεων – δράσεων κι εκδηλώσεων που θα έλκουν κόσμο και θα δώσουν «νέα πνοή και κίνηση στην περιοχή» με την ελπίδα ότι θα προσφέρουν και «ανάσα» στον χώρο της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος