Κομοτηνή: Αναγκαίες οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της μετανάστευσης

«Το έργο της περιφερειακής αρχής κρίνεται αρνητικό» δηλώνει ο κος Σπύρος Τουρτούρης, Π/Σ της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης επισημαίνοντας πως ο απολογισμός της  δεν έχει πείσει «όχι μόνο τους αντιπεριφερειάρχες, αλλά ούτε και τη δική του παράταξη κι αυτό είναι κάτι που  με την παρουσία τους  στο Π/Σ φαίνεται ξεκάθαρα».

Κομοτηνή: Αναγκαίες οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της μετανάστευσης
ο κος Σπύρος Τουρτούρης, Π/Σ της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης

Σύμφωνα με τον κο Τουρτούρη ο απολογισμός που παρουσίασε πρόσφατα η περιφερειακή αρχή ήταν ένας απολογισμός χωρίς καμία πολιτική χροιά, ένας απολογισμός που θα μπορούσε, όπως είπε, να κάνει μια οποιαδήποτε διοικητική υπηρεσία , ένας απολογισμός που διαπνέεται από μια εντελώς διαχειριστική λογική. «Μια τέτοια Περιφερειακή Αρχή δεν την έχει ανάγκη αυτός ο τόπος» δηλώνει υποστηρίζοντας πως αυτός ο τόπος έχει ανάγκη από το να υπάρξουν πολιτικές που θα προωθήσουν την περιφέρεια Αν.Μ.Θ. η οποία έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. «Έχουν φανεί αυτές οι δυνατότητες και στο αναπτυξιακό συνέδριο που διοργανώθηκε το Νοέμβριο του 2017 και μια τέτοια περιφερειακή αρχή θα πρέπει να έχει οράματα, να βάζει στόχους και αυτούς τους στόχους να τους υπηρετεί».

«Η περιφέρεια μας είναι η φτωχότερη περιφέρεια στην χώρα μας» παρατηρούμε για να συμφωνήσει μαζί μας λέγοντας πως «χρειάζεται να υπάρξουν δράσεις και δραστηριότητες πολιτικές, οι οποίες θα κρατήσουν τον πληθυσμό εδώ». θα δώσουν δηλαδή, όπως υποστηρίζει, τη δυνατότητα να υπάρξει αποτροπή της ανεργίας και ταυτόχρονα να σημειωθεί ανάπτυξη. «Η Περιφέρειά μας μπορεί να γίνει ένας κόμβος διαμετακομιστικός κι ενεργειακός. Αυτό είναι που δίνει μεγάλες προοπτικές στην Περιφέρεια μας και ως εκ τούτου νομίζω ότι επάνω σε τέτοιους στόχους και τέτοιες προοπτικές θα πρέπει να υπάρξουν Περιφερειακά Προγράμματα από διάφορες παρατάξεις κι εμείς είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε διάλογο από τέτοιους στόχους ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε ένα άλλο όραμα και μια άλλη προοπτική στην περιφέρεια μας.»
Φώτο: Σπύρος Τουρτούρης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος