Κομοτηνή: Αυξήθηκε ο αριθμός των φοιτητών και των φοιτητριών του ΔΠΘ που ζητούν εργασία

Στροφή με το καλημέρα στο χώρο της εργασίας για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΔΠΘ. Ανάγκα και οι φοιτητές πείθονται.

«Έχει αυξηθεί ο αριθμός εκείνων που ζητούν δουλειά και μάλιστα από το πρώτο έτος ακόμη», παρατηρούν επαγγελματίες της Κομοτηνής, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι επιχειρήσεων στο χώρο της αναψυχής και της εστίασης. Όπως τονίζουν στο ertnews.gr έχουν αυξηθεί τα αιτήματα για δουλειά από την πλευρά της φοιτητικής κοινότητας.

Αισθητή διαφορά σε σχέση με άλλες χρονιές είναι ότι όχι μόνο υποβάλλονται ολοένα και πιο συχνά αιτήματα για δουλειά, αλλά ξεκινούν και από το 1ο έτος σπουδών ακόμη.

«Έρχονται στην Κομοτηνή έχοντας αποφασίσει να δουλέψουν και ζητούν κατευθείαν δουλειά», δηλώνουν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στο χώρο της αναψυχής και της εστίασης και σημειώνουν ότι οι λόγοι που αναγκάζονται να το κάνουν είναι καθαρά οικονομικοί. «Έχουν ανάγκη να δουλέψουν», λένε χαρακτηριστικά και σημειώνουν ότι στην πορεία της συνεργασίας «ξεδιπλώνονται» οι λόγοι: άνεργοι ή χαμηλά αμειβόμενοι γονείς, πολύτεκνες οικογένειες, λόγοι υγείας των δικών τους ανθρώπων, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών κ.α.

Από την άλλη υπάρχουν φοιτητές που θέλουν να κάνουν και κάτι διαφορετικό, όπως να εργαστούν για πρώτη φορά στη ζωή τους καλύπτοντας τα έξοδα μιας αγαπημένης ενασχόλησης ή μιας αγοράς με δικά τους χρήματα. Όσον αφορά στα πρώτα δείγματα εργασιακής γραφής; «Απουσιάζει η συνέπεια», παρατηρούν οι εργοδότες τους σπεύδοντας να σημειώσουν ότι πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. «θεωρούν πως με λίγη εργασία θα βγάλουν πολλά χρήματα, αλλά κάτι τέτοιο διαπιστώνουν γρήγορα ότι δεν ισχύει», λένε ξανά για τους νεαρούς και τις νεαρές, που προσλαμβάνονται άγνωστοι και στο τέλος των σπουδών τούς στην Κομοτηνή είναι ήδη “δικά τούς παιδιά”.

Στο ερώτημα δε αν οι ίδιοι είναι συνεπείς σημειώνουν: «Και με το παραπάνω». Κι εδώ, όμως, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, αυτή τη φορά σπεύδουν να προσθέσουν «υπάρχουν και οι εξαιρέσεις», εξηγώντας: τα πολυήμερα δοκιμαστικά χωρίς πρόσληψη, η μαύρη εργασία, το οκτάωρο που γίνεται εννιάωρο και δεκάωρο, αλλά και οι συχνές «προτροπές» παρουσίας στο χώρο εργασίας συμφοιτητών του εργαζόμενου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος