Κομοτηνή-Χ.Χατζηπέμου: Η πραγματική απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στην ΠΑΜΘ

«Όσο κι αν η Διοίκηση της Περιφέρειας προσπαθεί να ρίξει ευθύνες στην αντιπολίτευση για την καθυστέρηση στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων της μη επιστρεπτέας προκαταβολής, η πραγματική κατάσταση, για την οποία η ίδια ευθύνεται στο ακέραιο, είναι άλλη» υποστηρίζει ο Περιφερειακός Σύμβουλος (Π/Σ) της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» κος Χρήστος Χατζηπέμπου.

Κομοτηνή-Χ.Χατζηπέμου: Η πραγματική απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στην ΠΑΜΘ
Ο κος Χρήστος Χατζηπέμου Π/Σ Ροδόπης

Όπως αναφέρει ο Π/Σ της Ροδόπης σύμφωνα με την από 27.1.2021 έκθεση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΜΘ, η απορρόφηση στο ΕΣΠΑ (457εκ €) είναι της τάξης του 38% (176 εκ. €) και για τα έργα του Ταμείου Συνοχής 17,8% (απορρόφηση μόλις 6,2εκ € από τα 35εκ €). Την ίδια στιγμή η απορρόφηση πανελλαδικά του ΕΣΠΑ είναι της τάξης του 62%.

«Μάλιστα», όπως τονίζει, « η απορρόφηση ανήλθε στο 38% επειδή τον Ιούνιο του 2020 το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ μειώθηκε αδιαμαρτύρητα κατά 64 εκ € (από 521 εκ στα 457 εκ) καθώς τα 64εκ € οδηγήθηκαν στην κεντρική διαχείριση για την κάλυψη αναγκών της πανδημίας. Αλλιώς η απορρόφηση στο ΕΣΠΑ θα ήταν για την περιφέρειά μας κάτω από 34%.»
Διαβάστε εδώ την δήλωση του κ. Χατζηπέμου-Σχετικό link:
https://www.anenopro-amth.gr/index.php/pages/615-deltio-typou-dilosi-xatzipemou-i-monadikotita-tis-etaireias-desmos-i-aftarxiki-politiki-tis-dioikisis-kai-i-pragmatiki-aporrofisi-ton-kondylion-tou-espa-stin-pamth

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος