Κομοτηνή: Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν στην Περιφορά του Επιταφίου (video)

Με εντυπωσιακή συμμετοχή από πλευράς πιστών, με ξεχωριστό σεβασμό και οδύνη για την κορύφωση του θείου δράματος, αλλά και με την προσδοκία της Ανάστασης, άνθρωποι όλων των ηλικιών, χιλιάδες κόσμου, συμμετείχαν στην Περιφορά των Επιτάφιων της Κομοτηνής.

Κομοτηνή: Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν στην Περιφορά του Επιταφίου (video)

Οι τέσσερις από αυτούς, για πρώτη φορά μετά την πανδημία του κορονοιού, συναντήθηκαν ξανά στο ηρώο της πόλης. Εκεί, οι Επιτάφιοι της ενορίας του Αγίου Γεωργίου,του Αγίου Τρύφωνα, της Αγίας Σοφίας και του Ευαγγελισμού αποτέλεσαν το επίκεντρο της προσευχής και τροπαρίων ιερέων,ιεροψαλτών και πιστών.

“Αδερφοί μου να ψάλλουμε όλοι μαζί, το έχουμε ανάγκη, το στερηθήκαμε” προέτρεψε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ο κος Παντελεήμων για να ακουστεί το “Αι Γενεαί πάσαι” από άκρη σε άκρη της πόλης. Στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε:”Είμαστε μια οικογένεια. Βρισκόμαστε και κυκλώνουμε τον τάφο του Χριστού μας από Τον οποίο πηγάζει η αγάπη για όλους εμάς. Ο σταυρός και ο τάφος μιλούν μέσα από τη σιωπή”.Και λίγο πιο κάτω ανέφερε:” Ο καθένας μας σηκώνει το δικό του σταυρό. Δίνει σε όλους μας την ελπίδα. Χάσαμε ανθρώπους μας με την πανδημία, αλλά δεν απογοητευόμαστε γιατί υπάρχει ο σταυρός και ο τάφος του Θεού. Αυτός ο τάφος είναι το πέρασμα στην αιωνιότητα.”

Κομοτηνή: Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν στην Περιφορά του Επιταφίου (video)Ο Μητροπολίτης Κομοτηνής προέτρεψε όλους και όλες να απαντούν στη βία όχι με τη βία, αλλά με την αγάπη.
“Να απαντούμε στο κακό που κυριαρχεί με την αγάπη. Η αγάπη ως απάντηση στο κακό είναι αυτό που μας ζητά σήμερα ο Χριστός μέσα από τον τάφο”είπε προτρέποντας” Να κυριαρχήσει η αγάπη μας παντού. Η αγάπη έχει πρόσωπο, είναι προσωποιημένη, είναι ο ίδιος ο Χριστός.” Σε αναφορά του στην οικογένεια σημείωσε: “Περνάει κρίση η οικογένεια αν δεν αγαπήσουμε ο ένας τον άλλον χαθήκαμε.Ας αγαπήσουμε ο ένας τον άλλον.” Ευχήθηκε δε :“Ζωή,υγεία και περισσότερη υγεία.”Για να καταλήξει λέγοντας:” Θυμηθήκαμε παλιές μέρες . Να αγαπάμε ο ένας τον άλλον,την πόλη,την πρόοδο,την Ελλάδα,τη Θράκη μας.”

Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή της συνάντησης του Επιταφίου της Αρμενικής Κοινότητας με αυτόν του Αγίου Γεωργίου, όπου και χορωδία της κοινότητας,παρουσία του ιερέα,ψαλτών και του προέδρου,κ.Στεπάν Μελκονιάν,μαζί με δεκάδες μέλη της έψαλλαν ύμνους της μεγάλης Παρασκευής κρατώντας αναμμένα κεριά. Και λίγο πιο κάτω δεύτερη συνάντηση με τον Επιτάφιο της Αγίας Παρασκευής. Ξεχωριστή επίσης η στάση έμπροσθεν του Γηροκομείου της Κομοτηνής.Με το προσωπικό και κάποιους από τους ηλικιωμένους να στέκονται έξω και να περιμένουν το πέρασμα Του.

Εκτός από το πλήθος του κόσμου τη δική τους συμμετοχή είχαν αρκετοί παρακολουθώντας από τα μπαλκόνια, κρατώντας αναμμένα κεριά και ψάλλοντας τα τροπάρια της Μεγάλης Παρασκευής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος