Κομοτηνή – Δ. Λιουλιάκη: Ουρά και αναμονή για rapid test στη μοναδική δομή που λειτουργεί

Ουρά και παράπονα έξω από το δημοτικό κτίριο στην οδό Βενιζέλου 51 στην Κομοτηνή όπου σήμερα πραγματοποιούνται τα δωρεάν rapid test. «Περιμένουμε υπομονετικά εδώ και μισή ώρα κάτω από τη βροχή» είπε η κα Δήμητρα Λιουλιάκη, ταμίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι τρεις Ιεράρχες» παρεμβαίνοντας τηλεφωνικά από το σημείο της δημόσιας δομής στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Όπως σημείωσε η κα Λιουλιάκη τουλάχιστον 35 άτομα μένοντας για πολύ ώρα κάτω από τη βροχή προσπαθούσαν να βρουν προστασία σε τέντες παρακείμενων καταστημάτων μέχρι να έρθει η στιγμή για τη διενέργεια του δικού τους διαγνωστικού ελέγχου.

Στάθηκε επικριτικά στο γεγονός ότι πρώτη μέρα σήμερα της επαναλειτουργίας των σχολείων κι όμως η άλλη δομή στη Διεύθυνση Υγείας είναι κλειστή στερώντας τη δυνατότητα διαγνωστικού ελέγχου και σε δεύτερο σημείο.

Πλήθος κόσμου χρειάζεται να κάνει αυτά τα test για να μπει στη Δομή. “Μας λυπεί ιδιαίτερα και μας απογοητεύει ότι θα πρέπει ακόμη και παιδιά να κάθονται στη Δομή” είπε, ζητώντας επιπλέον κέντρα για να μπορεί ο κόσμος να εξυπηρετηθεί. “Θα έπρεπε μετά από τόσο καιρό που γνώριζαν τι θα αντιμετωπίσουμε σήμερα και να ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι και οργανωμένοι” σημείωσε προσθέτοντας ότι πάρα πολλοί αποχώρησαν αναζητώντας αλλού τη δυνατότητα, σε κάποιο μικροβιολογικό εργαστήριο ιδιωτικό με όποια οικονομική επιβάρυνση αυτό συνεπάγεται για το οικογενειακό τους εισόδημα.

“Αν για έναν μαθητή, μια μαθήτρια βγει το rapid θετικό, μετά τις πρώτες πέντε μέρες της καραντίνας, θα πρέπει να κάνει κάθε μέρα rapid για να μπορέσει να πάει στο σχολείο;” αναρωτήθηκε προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει οδηγία τι θα πρέπει να κάνει ζητώντας “καλύτερη ενημέρωση” και “την συμπαράσταση της πολιτείας οργανωμένα μετά από τόσο καιρό”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος