Κομοτηνή: Δέκα εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής

Μια σειρά από δέκα εκδηλώσεις δρομολογεί η Περιφέρεια αν.Μ.Θ. με στόχο το “ξαναζωντάνεμα” του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής. «Ο σχεδιασμός υπάρχει με μια σειρά 10 περίπου εκδηλώσεων που θα κάνουμε μέχρι το τέλος του χρόνου αν μας το επιτρέψει η πανδημία» δήλωσε η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας αν.Μ.Θ., κα Ζωή Κοσμίδου.

Μεταξύ των εκδηλώσεων, όπως αποκάλυψε, θα είναι η παρουσία όπερας σε συνεργασία με την Cosmopolis της Καβάλας. Επίσης, θα δοθεί συναυλία με συμφωνική ορχήστρα jazz με έργα Μπρόντουγουέϊ, αλλά και παιδικές παραστάσεις σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια Ροδόπης.

Επίσης, δρομολογείται η διοργάνωση μιας έκθεσης με Συλλογή παραδοσιακών αντικειμένων από την Αθήνα (πρόκειται για συλλογή Θρακιώτη ο οποίος παραχώρησε κάποια από τα είδη αυτά και για τις ανάγκες της έκθεσης που διοργανώθηκε στο Ζάππειο στην Αθήνα), με τη συμμετοχή συλλόγων της περιοχής. «Είναι το παραδοσιακό κομμάτι του τόπου μας που πρέπει κι αυτό να μπει στο Μέγαρο» ανέφερε η κα Κοσμίδου. Παραστάσεις θεατρικές, αλλά και εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου συμπληρώνουν τον πρώτο κύκλο εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

«Και για τη νέα χρονιά υπάρχουν κάποιες σκέψεις, αν μας το επιτρέψει ο κορονοϊός, κάθε Σαββατοκύριακο θα έχουμε και μια δράση» δήλωσε η κα Κοσμίδου. Αναφερόμενη τέλος στην εκπόνηση του Οργανισμού του Μεγάρου Μουσικής σημείωσε ότι υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού για τον οργανισμό λειτουργίας. «Δε μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα προχωρήσουμε, το Μέγαρο Μουσικής είναι πνεύμονας πολιτισμού του τόπου, αλλά και αναπτυξιακό εργαλείο» σημείωσε η κα Κοσμίδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος