Κομοτηνή: «Διαφυγή» στον πολύχρωμο κόσμο της ζωγραφικής

Μια «διέξοδος» με πολλά χρώματα αποτελεί η ενασχόληση με τη ζωγραφική κι αυτό η κα Βίκη Γκάζη, η υπεύθυνη του παιδικού τμήματος ζωγραφικής του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης “Αθηνίων” το γνωρίζει καλά.

Ιδιαίτερα για τους μικρούς μαθητές της, η ώρα της ζωγραφικής είναι και ώρα «διαφυγής», δημιουργίας και χαράς. «Τα παιδιά έχουν προσαρμοστεί εντελώς. Λόγω των κανόνων στο σχολείο γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν, είναι ενθουσιασμένα και δεν θέλουν να κλείσουμε ξανά» δήλωσε η κα Βίκη Γκάζη. Και το διαπιστώσαμε και οι ίδιοι βλέποντας τα καβαλέτα σε απόσταση και τις μάσκες στα όλο έμπνευση πρόσωπα των μικρών ζωγράφων…

Με σύμμαχο τον καλό καιρό τα πρώτα μαθήματα ξεκίνησαν στην αυλή του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων».

Μιλώντας για τις «σκιές» που άφησε η πανδημία στον κόσμο των παιδιών σημείωσε ότι η μοναξιά και η στεναχώρια των δύο προηγούμενων ετών, με την επαναλειτουργία των σχολείων και των σχολών έχουν «φύγει». «Το παιδί στα εργαστήρια της Ζωγραφικής κοινωνικοποιείται και δείχνει να «διψά» για αυτή την ώρα. «Είναι μαζί με άλλα παιδιά την ώρα της ζωγραφικής, συζητάνε, παίρνουν ιδέες, αυτό είναι βασικό για τα παιδιά, από το να είναι μόνα τους στο δωμάτιο.»
Τηρώντας πιστά το πρωτόκολλο και με μεγάλο ενθουσιασμό για τον νέο ξεκίνημα αφού σημειώσει: «Πάμε πολύ καλά!» σπεύδει να ευχηθεί «μακάρι να συνεχίσουμε όλοι έτσι» ξορκίζοντας – κατά κάποιον τρόπο- τον κορονοϊό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος